Хрватски академици и бискупи траже ослобађање генерала

Група хрватских академика и бискупа је упутила писмо у којем траже ослобађање хрватских генерала, затворених и осуђених у Трибуналу у Хагу, како кажу, без доказа о кривици. Писмо је упућено премијерки Јадранки Косор с молбом да га дипломатским путем достави генералном секретару и Савјету безбједности УН. „Затворили сте их и зато што су, умјесто вас, […]

уторак, октобар 4, 2011 / 07:21

Група хрватских академика и бискупа је упутила писмо у којем траже ослобађање хрватских генерала, затворених и осуђених у Трибуналу у Хагу, како кажу, без доказа о кривици.

Писмо је упућено премијерки Јадранки Косор с молбом да га дипломатским путем достави генералном секретару и Савјету безбједности УН.

„Затворили сте их и зато што су, умјесто вас, спасли сто хиљада муслимана у заштићеној зони Бихаћа, а послије покоља у заштићеној зони Сребренице. Ми тражимо од вас: вратите нам наше живе, наше бранитеље, које сте ви затворили и осудили без доказане кривице”, пише у писму које преносе медији.

Академик Јосип Печарић у допису премијерки наводи да је писмо написано поводом „расистичких пресуда хрватским генералима Анти Готовини и Младену Маркачу у Хагу, на суду који је основао УН”.

Међу потписницима писма су 17 академика и два католичка бискупа.Оставите одговор