"Хари Потер и реликвије смрти" надомак зараде од милијарду долара!

Последњи наставак франшизе о Харију Потеру – "Хари Потер и реликвије смрти 2" могао би након овог викенда да достигне зараду од вртоглавих милијарду долара. Овај, уједно и последњи наставак серијала о дjечаку чаробњаку тиме ће премашиит успјех преосталих седам дијелова, преносе страни медији. Филм је до сада зарадио 926 милиона, мање од првог остварење […]

недеља, јул 31, 2011 / 21:15

Последњи наставак франшизе о Харију Потеру – "Хари Потер и реликвије смрти 2" могао би након овог викенда да достигне зараду од вртоглавих милијарду долара.

Овај, уједно и последњи наставак серијала о дjечаку чаробњаку тиме ће премашиит успјех преосталих седам дијелова, преносе страни медији.

Филм је до сада зарадио 926 милиона, мање од првог остварење "Хари Потер и камен мудрости" из 2001. године, који је инкасирао 974,8 милиона долара, па ипак медији предвиђају да би могао да премаши милијарду долара.

Само девет филмова икада је премашило ту цифру, међу којима је "Мрачни витез" Кристофера Нолана (2008), "Алиса у земљи чуда" Тима Бартона (2010) и "Пирати са Кариба: На чудним плимама" Роба Маршала (2011).

"Аватар" Џејмса Камерона је једини филм који је зарадио више од две милијарде долара широм свијета.

"Хари Потер и реликвије смрти 2" првог викенда приказивања оборио је рекорд зарадивши 168.5 милиона долара у Великој Британији, док је широм свијета инкасирао укупно 476 милиона долара.Оставите одговор