Хакер откључао Плејстејшн тројку

Амерички хакер Џорџ Хоц, који је постао озлоглашен када је као тинејџер откључао софтвер "Епловог" телефона ајфон, сада је учинио исто са "Сонијевом" конзолом за видео игре плејстешн 3. Хоц је изјавио да му је за разбијање заштите "Сонијеве конзоле било потребно пет седмица. Ово ће омогућити корисницима да покрећу пиратске верзије игара или софтвер […]

понедељак, јануар 25, 2010 / 20:40

Амерички хакер Џорџ Хоц, који је постао озлоглашен када је као тинејџер откључао софтвер "Епловог" телефона ајфон, сада је учинио исто са "Сонијевом" конзолом за видео игре плејстешн 3.

Хоц је изјавио да му је за разбијање заштите "Сонијеве конзоле било потребно пет седмица. Ово ће омогућити корисницима да покрећу пиратске верзије игара или софтвер који сами направе.

Хакер каже да још дотјерује свој програмерски рад и да ће ускоро објавити све детаље на интернету.

Плејстејшн 3 је једина конзола за игре коју хакери до сада нису успјели да откључају, иако је на тржишту већ три године.

"Сада могу да радим шта хоћу са тим системом. Као да сам добио неку нову моћ, само нисам сигуран како да је употријебим", изјавио је Хоц.

"Сони" је саопштио да испитује овај извјештај и да ће "разјаснити ситуацију" када сакупи више детаља.

Хоц је изјавио да је почео хакерски рад на конзоли прошлог љета и да је анализирао хардвер три седмице. Након дуге паузе, провео је још двије седмице у разбијању заштитног кода конзоле коју је описао као "веома сигуран систем".

Хакер је рекао да још није спреман да објави све детаље о свом раду, али да се пет одсто односи на хардвер, а 95 одсто на софтвер.

Он каже да му је једина мотивација радозналост, пошто иначе не користи плејстејшн 3 и посједује само једну игрицу за ову конзолу.Оставите одговор