В. Британија: Хришћани, муслимани, хиндуси, “џедаји“, “металци“…?

Након што су “џедаји“ постали четврта службена религија у Великој Британији и металци су закључили да и они заслужују једнаку пажњу и признање па су се одлучили изборити за бољи положај. Пјевач групе "Саксон" Биф Бафорд води кампању која има за циљ учинити хеви метал религијом у Великој Британији. Бyфорд се удружио с часописом "Метал […]

понедељак, јануар 25, 2010 / 18:39

Након што су “џедаји“ постали четврта службена религија у Великој Британији и металци су закључили да и они заслужују једнаку пажњу и признање па су се одлучили изборити за бољи положај.

Пјевач групе "Саксон" Биф Бафорд води кампању која има за циљ учинити хеви метал религијом у Великој Британији.

Бyфорд се удружио с часописом "Метал Хамер" те апелује на британске металце да на сљедећем попису становништва, 2011. као своју религију истакну популарни музички правац.

На прошлом попису становника прије девет година чак 390.127 Енглеза те 14.052 Шкота се изјаснило као “џедаји“ и то све захваљујући масовној интернетској кампањи.

Захваљујући томе “џедаји“ су проглашени четвртом највећом религијском заједницом у Великој Британији, одмах иза хришћана, муслимана и хиндуса.

“Од када је “Блек Сабат“ снимио свој деби албум прије 40 година хеви метал непрестано расте и постао је једна од највећих културних институција у Британији као и глобални феномен. Ако могу “џедаји“ можемо и ми “, каже уредник "Метал Хамера", Александер Милас.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *