Грци одустали од грчко-турског зида

АТИНА – Грчке власти одустале су од изградње зида дугог 206 километара на граници са Турском, након што је тај план био мета критика, јавили су грчки медији. Министар за заштиту грађана Христос Папуцис објавио је да Грчка, како би се заштитила од најезде илегалних имиграната, планира да изгради зид на граници са Турском. Према […]

понедељак, јануар 3, 2011 / 15:26

АТИНА – Грчке власти одустале су од изградње зида дугог 206 километара на граници са Турском, након што је тај план био мета критика, јавили су грчки медији.

Министар за заштиту грађана Христос Папуцис објавио је да Грчка, како би се заштитила од најезде илегалних имиграната, планира да изгради зид на граници са Турском.

Према његовим ријечима, у Грчку свакодневно улази илегално између 200 и 250 илегалних емиграната, углавном из Авганистана, Алжира, Пакистана, Сомалије и Ирака.

У протеклих шест мјесеци, закључно са новембром 2010. године, границу између Турске и Грчке прешло је 33 000 илегалних имиграната.

Нови план, који је данас представило Министарство за заштиту грађана предвиђа изградњу жичане ограде дугачке 12,5 километара и високе три метара у граничној области у близини града Орестиада.

Ограда ће бити разапета на земаљској граници између двије државе, а не и током ријеке Марице, због чешћих поплава.

Жичана ограда ће се простирати од грчког граничног прелаза Кастанес и достићи до Ористиада и Димотикија.

Грчки медији критиковали су нови план истичући да је то исто као и када би била стављена "завјеса на прозору".Оставите одговор