Град Приједор потписао сарадњу са установом Омбдусман за дјецу Српске

Град Приједор и Омбудсман за дјецу Републике Српске данас су потписали споразум о пословној сарадњи који се односи на пружање услуга странкама од стране представника Омбудсмана за дјецу Републике Српске у просторијама Градске управе Приједор.

четвртак, септембар 29, 2022 / 14:51

Омбудсман за дјецу Републике Српске Гордана Рајић потврдила је да сарадња са Градом Приједором траје већ неко вријеме будући да је већ годину дана за њихове потребе уступљена једна канцеларија у згради Градске управе.

" Тиме је ова локална заједница препознала значај и улогу институције Омбудсмана за дјецу и ово је добар повод да кажемо грађанима и дјеци Приједора да смо ту и да имају могућност да нам се обрате и при том не излажу додатном трошку одласка у Бања Луку", истакла је Рајићева.

Шеф кабинета градоначелника Приједора Данијела Додош истакла је да је уредовни дан, када се говори о канцеларији Омбудсмана за дјецу, од јула прошле године сваки посљедњи четвртак у мјесецу у времену од 10-13 часова у канцеларији број 5 у просторијама Градске управе Приједор.

"Овим споразумом данас смо и озваничили ову нашу сарадњу која се и до сада показала као изузетно добра и да итектако постоји потреба за тим, а овим путем желимо да подсјетимо јавност да у овом термину могу , ако имају потребе да потраже или да се информишу о својим правима, да дођу у Градску управу и директно разговарају са представницима канцеларије Омбудсмана за дјецу Републике Српске", истакла је Додошева.

Она је додала да је овог добар корак у овој сарадњи коју у будућем периоду треба интензивирати и ојачати промоцијом активности ове канцеларије у интересу заштите права дјеце Републике Српске.Оставите одговор