Говедарица: Упропастили сте Српску, упропастили сте ЖРС, а сад – ВОЗ!

Кампања се све више заоштрава, па је и реторика све склонија помињању насиља, али и оваквим насловима који је дошао изравно из Сектора за политику и медије СДС.

уторак, септембар 25, 2018 / 10:50

Данас се опет, по ко зна који пут испочетка, суочавамо са проблемом, јер исплата која је радницима Жељезница Републике Српске обећана у септембру, није стигла.

На списку оних који чекају стоје имена више од 920 радника који су добили судске спорове, а и тај број се, из дана у дан, повећава.

Жељезнице Републике Српске су највећи губиташ у Републици Српској.

Према извјештају Владе Републике Српске из 2006. Године, Жељезнице Републике Српске су пословале позитивно. Након те године, сваке наредне су биле у губитку за по 30 милиона марака, а тренутни укупни губитак је око 350 милиона КМ.

”Наравно, сви проблеми почињу са 2006.годином, када на мјесто премијера Републике Српске долази Милорад Додик. Не треба бити много паметан да би се извео закључак да негативно пословање ЖРС почиње са доласком Милорада Додика на мјесто премијера Републике Српске, и наставља се до дана данашњег. Управо ово је пракса коју ћемо, одмах по доласку на власт зауставити”, рекао је Говедарица, и додао да ће сваки директор јавног предузећа морати да поднесе извјештај о реализацији усвојеног плана на почетку године.

”Ако план не буде испуњен већ у првој години мандата, одмах ће бити смијењен. Нико више неће имати прилику, као господин Савановић, да девет година производи губитке, и то по 30 милиона годишње, али да због унутарстраначких договора на релацији СНСД-ДНС не буде смијењен”, најавио је Вукота Говедарица.

У исто вријеме, док преко 1000 радника ЖРС чека своје плате зарађиване годинама, њихов директор је итекако добро ситуиран. Један је од 4 оснивача микрокредитног друштва ”ТАУРУС”, у које је уложено више од пола милиона КМ оснивачког капитала. И док Савановић већ девету годину на челу посрнулих ЖРС задужује грађане Републике Српске да у наредним деценијама враћају Свјетској банци кредит од преко 100 милиона КМ, тим грађанима планира да преко своје микрокредитне организације пласира кредите.

”Додик, Цвијановић и Савановић тако већ годинама, удруженим снагама, уништавају државно предузеће, хиљаде радника и њихових породица, али присјешће им она ракија коју су пили са штрајкачима док су им сервирали лажи и обмане, јер ће за то морати да одговарају”, закључио је Говедарица.Оставите одговор