Говедарица се састао са словеначком социјалом

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица састао се данас у Бања Луци са Давидом Тепићем, генералним секретаром Социјалне странке Срба Словеније (СССС).

петак, март 2, 2018 / 20:00

На састанку је разговарано о положају Срба у Словенији као о начинима унапређења односа двије странке и даљој сарадњи у будућности.

Генерални секретар Социјалне странке Срба Словеније Давид Тепић је упознао предсједника Говедарицу са положајем српске заједнице у Словенији као и проблемима са којима се ова заједница сусреће. Истакао је да је највећи проблем нашег народа чињеница да Словенија никада није признала статус националне мањине Србима.

Предсједник Говедарица је дао пуну подршку активностима представника Социјалне странке Срба Словеније истичући да је важно да Срби у свим земљама дијаспоре имају политичке представнике у локалним и државним парламентима.

Тепић је истакао да ће Социјална странка Срба Словеније ове године први пут учестовати на локалним и парламентарним изборима у Словенији, с циљем обезбјеђивања политичког представљања српске заједнице у институцијама Словеније.

Предсједник Говедарица је подржао напоре руководства Социјалне странке Срба Словеније у борби за колективна права у овој земљи, казавши да ће ова политичка организација у Српској демократској странци увијек имати подршку како би се унаприједио социјални и политички положај српске заједнице у Словенији.Оставите одговор