Говедарица: Ефбих је далеко иза Српске по толеранцији и поштовању права човјека

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица најоштрије је осудио синоћњи напад на начелника општине Вукосавље Борислава Ракића. Непознати починиоци пуцали су синоћ на Ракићево имање које се налази у Горњем Свилају, у федералној општини Оџак.

петак, август 31, 2018 / 19:58
"То је напад на Републику Српску. То је напад на Србе. То је напад на српске повратнике у ФБиХ. Очекујем да полиција што прије расвијетли овај напад и утврди да ли се ради о етнички мотивисаном нападу или је посриједи нешто друго. Такви напади не смију да се толеришу" – поручио је Говедарица.
Предсједник Српске демократске странке је истакао да се Срби у ФБиХ морају осјећати сигурно као што се Бошњаци и Хрвати осјећају сигурно у Републици Српској. "Нема сумње да овакви напади говоре о томе да је ФБиХ мање толерантна средина и да је Република Српска далеко више напредовала у поштовању људских права. У Републици Српској су овакви напади незамисливи и очекујемо да одговорне институције што прије пронађу и казне нападаче који су пуцали на Ракића" – рекао је Говедарица.


Оставите одговор