Господар никако да дође

Премијера трагикомедије Господар никако да дође. Прво приказивање ове представе je заказано за 24. фебруар 2011. године у 20 часова у Дому културе у Чачку. Трагикомедија Господар никако да дође, је дјело књижевника Миодрага Лукића, српског романсијера и драмског писца који већ двије деценије живи у Швајцарској. Намијењена је, као и досадашње Лукићеве драме, за […]

среда, јануар 12, 2011 / 15:58

Премијера трагикомедије Господар никако да дође.

Прво приказивање ове представе je заказано за 24. фебруар 2011. године у 20 часова у Дому културе у Чачку.

Трагикомедија Господар никако да дође, је дјело књижевника Миодрага Лукића, српског романсијера и драмског писца који већ двије деценије живи у Швајцарској. Намијењена је, као и досадашње Лукићеве драме, за извођење у Српско-швајцарском позоришту Дуга у Швајцарској, али због свог врло провокативног садржаја играће се на свим оним мјестима гдје постоје довољно храбри умјетници да кажу оно што се не казује. Прво такво мјесто у Србији је Чачак, град који нема позориште, али има храбре умјетнике који су се на челу са глумцем Баћком Букумировићем одважили да играју у комаду за који је сам аутор рекао следеће:

– Ово није комедија ни трагедија, ни драма ни пародија већ најцрња збиља, којој морамо да се насмијемо јер кад би је схватили сасвим озбиљно замукнуо би смијех међу нама за наредних двјесто година. Наравно ја преузимам цјелокупну одговорност на себе у случају да неко одлучи да нас тужи.

Ко би то могао да тужи умјетнике, односно аутора који је преузео одговорност на себе?

Постоји мала могућност да ће неко пресавити табак и написати тужбу због ове трагикомедије, али је сигурно да ће се у истој препознати многе јавне личности, од политичара и функционера у невладиним организацијама до свештеника и владика Српске Православне Цркве.

Играју:
Бранко Тодоровић Тошке – министар Пеко Полтрон ;
Баћко Букумировић – Рико Увлакуша;
Ана Владисављевић – Дала Ваздан;
Сања Мишовић– Соња Сачекуша;

Режија –Баћко Букумировић;
Сценографија – Владе Шутић;
Аутор музике – Растко Радичевић (син Бранка В. Радичевића).

Аутор – Миодраг Лукић

Реализација: Илегално позориште Отписани, Чачак (на слици)Оставите одговор