Гламоч: Приходи у прва три мјесеца свега 150.000 КМ

Остварени приходи буџета општине Гламоч у прва три мјесеца ове године износе свега 150.000 КМ или 6,25 одсто у односу на реално планиране на годишњем нивоу, што ни приближно није довољно за финансирање буџетских корисника, материјалних трошкова и обавеза према добављачима, изјавио је начелник ове општине Радован Марковић. Он је локалним ливањским медијима рекао да […]

недеља, април 1, 2012 / 11:19

Остварени приходи буџета општине Гламоч у прва три мјесеца ове године износе свега 150.000 КМ или 6,25 одсто у односу на реално планиране на годишњем нивоу, што ни приближно није довољно за финансирање буџетских корисника, материјалних трошкова и обавеза према добављачима, изјавио је начелник ове општине Радован Марковић.

Он је локалним ливањским медијима рекао да је због лошег пуњења буџета доведено у питање измиривање обавеза за набавку огрева за Дјечији вртић и Основну школу, плаћање обавеза према добављачима и другим повјериоцима, као и исплата плата администрацији и буџетским корисницима, који нису примили ниједну плату у овој години.

Према његовим ријечима, укупни планирани буџетски приходи општине Гламоч у овој години износе 4,9 милиона марака, укључујући и очекивана кредитна средства за реализацију пројекта изградње водоводне мреже, као и грантовска средства са виших нивоа власти.

Гламочки начелник је појаснио да су реални планирани буџетски приходи општине у 2012. години око 2,4 милиона марака, а планирана кредитна средства и грантови око 2,5 милиона марака, те додао да ће овај дио буџетских прихода бити остварен уколико општина Гламоч до маја потпише уговор о овом инвестиционом кредиту.

"Ако до тога не дође биће доведена у питање реализација капиталног пројекта комуналне инфраструктуре, а то је изградња водоводне мреже на који годинама чекамо како бисмо ријешили горући проблем снабдијевања града и приградских насеља водом за пиће", рекао је Марковић и додао да ће у том случају бити извршен и ребаланс буџета општине на нови реално остваривих прихода.Оставите одговор