Гењац: За очекивати је неповољан извјештај о напретку

Предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције Халид Гењац рекао је да је за очекивати да БиХ сутра добије веома неовољан извјештај о напретку. "Постоје објективни разлози, цјелокупна проблематика око успостављања власти", рекао је данас Гењац новинарим у Сарајеву. Према његовим ријечима, кључни проблем за овај и будуће извјештаје, за које вјерује да ће бити негативни […]

уторак, октобар 11, 2011 / 22:44

Предсједавајући Заједничке комисије за европске интеграције Халид Гењац рекао је да је за очекивати да БиХ сутра добије веома неовољан извјештај о напретку.

"Постоје објективни разлози, цјелокупна проблематика око успостављања власти", рекао је данас Гењац новинарим у Сарајеву.

Према његовим ријечима, кључни проблем за овај и будуће извјештаје, за које вјерује да ће бити негативни ако се нешто не промијени, јесте питање односа надлежности, односно оспоравање надлежности БиХ да испуњава критеријуме као што је то уобичајено за све потенцијалне кандидате за чланство у ЕУ.

"Мислим да је можда и једино рјешење да се што је прије могуће сачини програм интегрисања БиХ који ће уважити сложени систем надлежности у БиХ и у свакој области креирати систем координацији на начин да се обавезе успјешно извршавају“, закључио је Гењац.

Извјештај Еворпске комисије о напретку БиХ сутра ће у Сарајеву предсједавајућем Предсједништва БиХ Жељку Комшићу предати директор за западни Балкан при Генералној дирекцији за проширење Европске комисије Пјер Мирел.Оставите одговор