Генерални секретаријат Владе, уштедио 146.933 КМ

У саопштењу за јавност, које је данас издао Сектор за информисање – Биро за односе са јавношћу Владе РС, стоји (цитирамо): По основу мјера штедње, које је спровео Генерални Секретаријат Владе Републике Српске, само у овој организационој јединици Владе, за прва три мјесеца ове године, уштеђено је 146.933 КМ. Мјере штедње примјењене су по готово […]

понедељак, април 13, 2009 / 16:22

У саопштењу за јавност, које је данас издао Сектор за информисање – Биро за односе са јавношћу Владе РС, стоји (цитирамо):

По основу мјера штедње, које је спровео Генерални Секретаријат Владе Републике Српске, само у овој организационој јединици Владе, за прва три мјесеца ове године, уштеђено је 146.933 КМ.

Мјере штедње примјењене су по готово свим ставкама, па су тако смањени путни трошкови, трошкови горива, телефонских услуга, трошкови репрезентације, као и утрошак канцеларијског и осталог материјала.

Мјере штедње у Влади Републике Српске, осим Генералног Секретаријата, спроводе и сва ресорна министарства.

Како је овдје цитат завршен, нама и грађанима остаје да се запитамо, зашто мјере штедње нису проведене и раније, будући да би нам кроз све протекле године, веома добро дошло и тих 146.993 КМ суфицита у буџету, не рачунајући оно ће напабирчити и министарства.Оставите одговор