Суђење Драгомиру Бабићу за пријетњу пиштољем

Драгомир Бабић, предсједник Невладине организације „Народни фронт“, имао је главни претрес у Основном суду Бања Лука, као оптужени за пријетњу ватреним оружјем Саши Савићевићу из Бање Луке, и друга кривична дјела. Овај случај је занимљив, будући да је Савићевић успио фотографисати Бабића у тренутку извршења кривичног дјела за које је оптужен. Према ријечима упућених у […]

понедељак, април 13, 2009 / 16:48

Драгомир Бабић, предсједник Невладине организације „Народни фронт“, имао је главни претрес у Основном суду Бања Лука, као оптужени за пријетњу ватреним оружјем Саши Савићевићу из Бање Луке, и друга кривична дјела.

Овај случај је занимљив, будући да је Савићевић успио фотографисати Бабића у тренутку извршења кривичног дјела за које је оптужен.

Према ријечима упућених у овај случај, Драгомир Бабић је прије три године Саши Савићевићу приредио непријатности, прозивајући њега и његово предузеће преко медија. Разлог за напад и пријетње, како кажу извори Фронтал.РС, јесте то, што је Савићевић одбио Бабићеву понуду коју му је упутио преко посредника. Посредник је савјетовао Савићевићу да Бабићу да 50.000 КМ, и да након тога неће имати никаквих непријатности. Разлог за непријатности, наводи извор, у томе је што је Савићевићева фирма међу првима које су имале везе са руским капиталом, "што некима није одговарало".

Савићевић је ову понуду оштро одбио, што је вјероватно и мотивисало Бабићеву пријетњу. Бабић је, према оптужници коју потписује тужилац Ремзија Смајлагић, 24. јуна 2006. године око 20.30 часова испред кафе-бара "Ларго" угрозио безбједност Савићевићу, пријетећи да ће га убити. Оптужницу је 31. јануара 2008. године подигло Окружно тужилаштво Бања Лука.

Из аудија непознатих регистарских ознака, кроз отворено стакло на вратима, Бабић је уперио пиштољ, марке берета, у Савићевића и запријетио му убиством – каже се, између осталог, у оптужници у којој се наводе и вулгарне ријечи које је Драгомир Бабић изговорио Саши Савићевићу.

Бабић: Само ти сликај

Овај случај је необичан, и медијима посебно занимљив, будући да је Савићевић устукнуо уназад, и мобилним телефоном фотографисао Бабића. Овај му је узвратио: "Само ти сликај…", а затим је поновио псовку и показао му увредљив гест средњим прстом лијеве руке.

Тужилац Ремзија Смајлагић, задужена је и за случај када је Бабић пушком отео аутомобил од Махмуда Хусеџиновића. Наиме, у септембру 1993. године, Драгомир Бабић, тадашњи командир чете у Војној полицији Првог крајишког корпуса ВРС, заједно са својим војним полицајцима, Хусеџиновићу је отео опел аскону, стару шест година, сиве металик боје, тадашњих регистрација БЛ 142-959. Возило је у то вријеме било прешло свега 20.000 километара.

Адвокат Махмуд Хусеџиновић потврдио је у својој изјави датој припадницима ЦЈБ Бања Лука, да је у септембру 1993. године Бабић, заједно са својим "саборцима", Хусеџиновићу отео опел аскону, стару шест година, сивометалик боје, тадашњих регистрација БЛ 142-959. Возило је у то вријеме прешло свега 20.000 километара.

Савићевић: Процес предуго траје

Саша Савићевић није био расположен за разговор и у изјави за Фронтал.РС кратко је казао: – Ово све већ траје предуго. Будући да је судски процес у току, не бих давао никакве изјаве, све сам већ рекао надлежнима.

Савићевићу смета и што поступак толико дуго траје: – Надам се само да ће она стара изрека о спорости правде, потврдити и свој други дио, о њеној достижности – закључио је Савићевић.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Суђење Драгомиру Бабићу за пријетњу пиштољем

Драгомир Бабић, предсједник Невладине организације „Народни фронт“, имао је главни претрес у Основном суду Бања Лука, као оптужени за пријетњу ватреним оружјем Саши Савићевићу из Бање Луке, и друга кривична дјела. Овај случај је занимљив, будући да је Савићевић успио фотографисати Бабића у тренутку извршења кривичног дјела за које је оптужен.

понедељак, април 13, 2009 / 16:29

Драгомир Бабић, предсједник Невладине организације „Народни фронт“, имао је главни претрес у Основном суду Бања Лука, као оптужени за пријетњу ватреним оружјем Саши Савићевићу из Бање Луке, и друга кривична дјела. Овај случај је занимљив, будући да је Савићевић успио фотографисати Бабића у тренутку извршења кривичног дјела за које је оптужен. Continue reading „Суђење Драгомиру Бабићу за пријетњу пиштољем“Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *