Дани(ј)ел Симић

Гдје је снимак надзорне камере из Зворника?

Најбоље ће бити да се институције и јавност Републике Српске извине због непотребног дизања тензија око терористичког напада.

среда, април 29, 2015 / 23:27

Харис Чаушевић. Мевлид Јашаревић. Сувад Ђидић. Амир Ибрахими. Мурат Шабановић. Рамиз Делалић. Суад Шабовић. Таиб Торлаковић. Нердин Ибрић.

Све су то имена људских бића која су учествовала или помагала у терористичким покушајима убиства других припадника човјечије врсте на територији Дејтонске Долине Плача. Неки од њих су мртви, неки ухапшени или осуђени, а неки су још увијек заслужни грађани и медијски мотиви. Узори млађим нараштајима.

И то је проблем који у Ефбиху не желе да признају. Једини стварни терористи долазе одатле. Свиђало се то некоме или не, уклапало се у грађанистанска наклапања или не, то је тако.

Нећете још дуго чути за неког зилота који је утрчао са пушком у полицијску станицу у блискоисточном Сарајеву и почео да убија вичући: Ускликнимо с љубављу светитељу Сави!

Четници и вехабије

Прије пар седмица сам гостовао у емисији Поштено на ФТВ, гдје је тема била да ли постоје двоструки аршини, када је у питању пријетња по безбједност у смислу екстремних група? При том је уводни прилог покушао немогуће. Изједначити годишњи скуп ненаоружаних четника у фолклорној опреми, са системом исламистичких сеоских настамби на ободима Републике Српске, које баштине насилну идеологију и паралелни систем образовања.

Да не препричавам садржај емисије, јер би и то било довољно, али анахроно за колумну поводом напада у Зворнику, кључно је да сам рекао да је од брадате конвенције у околини Вишеграда опаснији скуп ловаца у Пискавици. Јер и они пију, пјевају четничке пјесме, носе српске заставе, покоји је необријан и сви одреда – наоружани.

Затим сам додао да исламистичким вјерским фанатизмом погоњен тероризам тренутно усмјерава своје нападе на муслиманску популацију, тежећи да ту задобије поштовање из страха и своје упориште у власти, а како би у случају да одлуче то урадити у Републици Српској – наишли на никакав отпор. Потпуно смо неспремни и рањиви.

Онда, ето, вријеме потврди ваше прогнозе чак и када вам то није драго.

Геноцид пред спавање

Шта је јавност Ефбиха, поготово друштвеномрежна, понудила након вијести о исламском тероризму у Српској? Нешто што нијесмо имали након Витеза, Бугојна и Сарајева.

Морбидно-умоболне спинове, који треба да се баве мотивима једног младића да постане терориста кроз бајке о геноциду и крвној освети, које ће се још деценијама са ефбиховских медија приповједати дјеци пред спавање.

И шта ћемо онда? Надахњивати нове и нове Нердине, док нам се призори из палестинско-израелских сукоба и сцене са Косова и Метохије не преселе испод прозора у дневној соби? Правити се да са православне стране нема умова које би ово мрсимуђење против мира могло понијети у богоугодно убиство? Да су нам Ирак и Авганистан животна тежња? Због ратних политичких циљева заборавити да терориста нема нацију ни вјеру?

У једном трену ће бити касно. Као што у Зворнику већ јесте.

Тактичко-технички

Да се то не би десило, много је занимљивије питање: Гдје је снимак надзорних камера у полицијској станици? Како неко може да унесе оружје у полицијску станицу или паркира кола близу исте?

И то је кључан проблем и наговјештај новог зла које се може десити. Образац из Зворника, може се десити у свакој полицијској станици даље од центра Бање Луке. И ту може, али барем имају камере.

Ако до сада није било потребе да имамо тоталитаристичко-орвеловску инфраструктуру кад су у питању чувари закона, као што је то данас свугдје у западној Европи и сјеверној Америци, сад је јасно да смо добили упозорење. Сваки новчић који нам буде жао дати за то, платићемо у невиној крви коју ће пролити неко ко мисли да му је Бог дао одобрење да убија.

На планетарној мрежи су доступни терабајти и терабајти видео снимака обрачуна полиције са криминалцима или терористима, а код нас нема ни пишљива камера иза вјетробрана патролних полицијских возила. У Русији то сад има сваки грађанин, јер закон и суд снимке признаје као доказ.

Уколико под хитно полицијске станице у Српској не почну личити на оне у САД, односно да свака има бетонске жардињере против аутомобила бомби, надзорне камере, детекторе метала и скенере на улазима за јавност, те полицајца који прима притужбу грађана и пропушта га у објекат сједећи у панциру и иза непробојног стакла; онда је Додик џабе причао у микрофон тачно онако како би то радио Барак Обама, да се у Уједињеним Ентитетима Сјеверне Америке десио овакав напад на државу. Односно како причају, тј. пријете Американци када се деси.

Гладан си? Дигни кредит и купи кола!

Умјесто техничких побољшања у свим сферама, буџет и развојни новац од приватизације златних државних кока се истопио у предизборном прангијању и подригивању новопеченог богаташа, а пред крај прошлог мандата владајућег триумпартијата дигао се дугорочни кредит. Народу и полицији замазало очи куповином непотребно велике количине ганц нових аутомобила за снаге реда. Сликали их све скупа на паркингу пред Владом РС и пустили бесплатан предизборни спот на ПТПЦ.

Сада ће обнављање њихове опреме и ојачавање сигурносног система Српске, буџетски бити трајно угрожено простим сервисирањем свих тих возила, а који ће стизати сви одједном и за моделе више произвођача. Разумљиво је да, ако је већ тако повољније, узмете теренац од једног, основно патролно возило од другог, а ултра брзо возило за тридесетак километара аутопута од трећег. Чему та силна возила исте класе, а другог произвођача?

Да би се сви посредници уградили за проценат јавне набавке, неко ће остати без панцира који би му спасио главу? Да би се одржавала корупција и нерад, неће бити спрдљивог издатка за надзорне камере у сваком возилу и станици? То је права прича о реакцији на тероризам међу нама.

Тероризам као виц

А тероризам није за шалу. Тероризам је тешко спријечити и када појединац пролупа, узме пиштољ и оде у школу, на посао, на концерт или утакмицу; а онда извади оружје или детонира бомбу. Тад је требало да неко увиди како он куха експлозив у подруму куће, пише по форумима умоболне пријетње. Био је диван човјек, не би мрава згазио. Кажу комшије.

Неколико пута је теже искоријенити мотиве и спријечити нападе када то ради организована идеолошка цјелина са оправдањем у крви, тлу и историји каква се учи по школама.

Наравно, пошто смо сироти, овакви случајеви се могу спријечити и с мање пара. Новим протоколима, већом озбиљношћу у раду, дисциплином и организованошћу полиције; а прије свега обавјештајним радом. Реалном мишљу да ако се десило у Ефбиху толико пута, како је Српска прије или касније на реду.

Но, то да је могло, до сада би се и урадило. Гроб Драгана Ђурића ће остати као пријекор и опомена. Никаква утјеха његовој породици. Но, проблем је ту и неће отићи. Просто јер ни Република Српска не може спаковати кофере и емигрирати.

Помоћ исламизиране браће

Никоме тек неће бити добро, ако се и са српске стране развије екстремистичка група намјерна да одговори. Спречавање тероризма на територији Српске тако неће бити могуће без помоћи политичке и интелектуалне јавности, а посебно медија у Ефбиху. Уколико се настави са игнорисањем правог смисла рушења споменика, скрнављења табли "Добродошли у Републику Српску", те напада на полицајце који обезбјеђују комеморације жртвама рата, односно да је то само припрема за терористички напад – онда смо џаба кречили.

У поменутој емисији Поштено, новинарка Едина Латиф је осјетила потребу да на моје набрајање екстремистичког новца и подршке који у муслимански дио Ефбиха долази споља у све поре друштва, те јаке новије традиције у терористичким нападима, јасно изрази своје неслагање са мојом тврдњом да је Мурат Шабановић терориста. Ваљда још мање исламски.

Послије свега долази након

На мрежи се да наћи његово набјеђивање са кукавним генералом Кукањцем, гдје он предупређује могућност минирања Вишеградске бране, таман као масакра у Добровољачкој. Онда народни херој у Ефбиху каже: "А ако полети брана, није више Алија за грађанску републику, већ је Мурат за џихад – борбу до истребљења."

Уколико неко не види јасну узрочно-посљедичну везу на линији Мурат – Нердин, онда је свјестан помагач исламистичког тероризма у будућности. И таквима се не треба извињавати за изјаве да је напад на полицајца напад на Републику Српску. Ја да шта је?! То су кратковиде и заслијепљене будале, којима људски живот не значи ништа у остварењу маштарија о нестанку Српске.

Стога ова прича не би била потпуна, када не би завршила похвалом полицајцима у Зворнику, који су успјели неутралисати терористу, прије него што је успио убити још њихових колега. Не знамо детаље, али то у свој нашој безбједносној наивности, дјелује готово невјероватно. Херојски. Момцима и дјевојкама у плавом треба пожелити будно око и мирне дане који стижу, колико год да неке јајаре ове престрашне догађаје релативизовале.

Ипак је њима у причи о тероризму најтеже.0 КОМЕНТАРА

 1. Волио бих да гријешим, али плашим се да је ово само почетак.

  Шта ћемо кад се врате грађани БиХ из привременог рата у Сирији? Неколико стотина њих, спремних да жртвују живот за вјеру. Један од њих је и индуктор терористичког чина у Зворнику. Ако су спремни изгубити главу у далекој Сирији, на шта су тек спремни у Српској,

  Шта ћемо са грађанима и медијима у ФБиХ? Судовима.

  Прво, велики број Бошњака на интернету, али и новинари најчитанијих и најгледанијих медија потенцирају причу да терориста није запамтио оца, јер га одведоше и убише Срби, као и да су убијени и рањени полицајац на неком списку неког Извјештаја о Сребреници. Значи, тражи се рационализација за терористички циљ, оправдање за терористу. Ваљда желе рећи да је зворнички џелат жртва, да су жртве у ствари џелати, и као такви легитиман циљ, а освета прихватљива?! У реду. Онда им треба бити прихватљива освета у селима испод Козаре за убиства очева и дједова, одвођење и убијање у Јасеновцу. Онда морамо имати разумијевање за освету у Сребреници за убиства очева, браће, дјеце, дједова. Куда нас води та прича?

  Управо медији, Суд БиХ и Хашки трибунал направише Српску „као геноцидну творевину“ и Србе („геноцидан народ“) легитимним циљем, не само за терористе, већ за неки нови рат. Мозгови су толико испрани да се убиство слави, оправдава, прижељкује. Некажњавањем оних који палише српска села, снајпером убијаше мајке у црнини, одсијецаше српске главе даје се јасна порука да се тако нешто може и у будућности чинити некажњено. И зато ће се поновити.

  А гдје је у свему одговорност српских политичара?

  Па они су пристали на ту игру. Прихватљив им је Бакир Изетбеговић, за којег бошњачки медији и син Сефера Халиловића (који у терористичком акту изгуби мајку и амиџу) тврде да је на врху те пирамиде. Наравно, повезује се и са увозом радикалног ислама из Африке и Азије у БиХ. Али тог Бакира чувају и радикални ислам „залијевају“ Американци. Свака засађена малигна ћелија у Европи вриједи им злата. Зато „узгајају“ и шиптарски тероризам. А сви српски значајни лидери полажу рачуне Американцима, па је немогуће да траже протјеривање тог Изетбеговића из бх државних структура. Додик је мало забављао јавност Џаферовићем, што задњих седмица не чини, а не би ни толико да га је Бакир примио у власт кад му је „отишао на ноге“ у Сарајево. Он (aли ни други из власти и опозиције) нису никад условили учешће у власти БАЛАНСОМ У ПРОЦЕСУИРАЊУ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ, ЕФИКАСНОМ АКЦИЈОМ ПРЕМА РАДИКАЛНИМ ИСЛАМИСТИЧКИМ ГРУПАМА, ИЗБАЦИВАЊЕМ ИЗ ПОЛИТИЧКОГ ЖИВОТА РЕЦИДИВА МРАЧНИХ ВРЕМЕНА (БАКИРА ИЗЕТБЕГОВИЋА, ЗЛАТКА ЛАГУМЏИЈЕ, ХАРИСА СИЛАЈЏИЋА, СЕЈФУДИНА ТОКИЋА, па и тог ЏАФЕТОВИЋА). Да не помињемо да није било иницијативе да се стручно преиспитају све пренесене надлежности и поврате све правним насиљем отете надлежности.

  А шта би било да Српска данас има своју обавјештајну службу?

  Вјероватно би се бавила више Дроњком него потенцијалним терористима, прислушкивали би Чавића и Михајлицу, правили црне фондове од препродаје наркотика, бизнис планове са колегама из АИДа, застрашивањем и прогоном критичара власти.

  У Бањој Луци, ни годину након поплава, није успостављен ефикасан систем цивилне заштите. Сличну неозбиљност очекујем и након овог терористичког чина. Моја зграда има квалитетан видео надзор, а полицијске станице немају. То је катастрофа!

  Даље, имали смо у Козарцу двоструко убиство, гдје је починилац повезан с људима афроазијског поријекла, у кући му откривен арсенал оружја и НИШТА. Заборављено.

  Овај пут повратник из Сирије, хапшен у акцији „Дамаск“, свакодневно се виђа и телефонски чује с тим Нердином, а обавјештајне структуре немају података о таквом лицу. Хоће ли ико одговарати за такав пропуст? Сигуран сам да неће.

  Срби морају знати да им и гора терористичка дјела неће бити добар аргумент да се раздруже са ФБиХ, јер Американцима одговара перманентно кризна ситуација. Терористи им требају, а још увијек су најјачи и контролишу све домаће политичаре. Додикова „димна бомба“ о референдуму само може бити повод за оваква дјела. Онај ко жели самосталност, прво економски мора бити јак. А самостална Српска је много рањивија, него у саставу БиХ, са високим процентом државности. Цијеним да им ипак не иду у прилог оваква недјела, ако желе БиХ.

 2. Pretjerujemo. K’o da nam je krava stala na stomak.

  Sa jedne strane ne postoji odbrana od atentatora samoubice. Ako je pojedinac spreman za svoj cilj žrtvovati svoj život – nemoguće ga je spriječiti. To je rizik sa kojim se živi.

  Sa druge strane, kažem da pretjerujemo jer taj rizik nije velik. On privuče pažnju jer je neobičan i na njega nismo navikli. Veći su rizik vozači pod dejstvom alkohola ili mobilnog telefona. Svake godine na desetine žrtava. 150 ljudi nam godišnje strada u saobraćaju.

  Više bismo života spasili da umjesto kamera po policijskim stanicama ugradimo neke hepeke koji bi spriječili upotrebu mobilnog tokom vožnje.

 3. KO JE PRAVI KRIVAC???

  Nesretni mladić… ma nije on nesretan, nesretna mu majka što ga je rodila, on je samo indoktrinirana i fanatizovana budala; samo je Prst koji je povukao obarač. Pravi krivac je neko drugi.

  Ko ga je religijski indoktrinirao i radikalizovao, taj je pravi ubica; taj će opet ubiti, naći će on već Budalasti Prst koji će ponovo povući obarač.

  Ko je dao Ludom Prstu bez glave oružje? Taj je pravi ubica. Opet će naći oružje i naći će Ludi Prst i daće mu oružje i ubiće nekoga. Ponovo.

  Ko je odredio cilj? Ja nisam. Mislim da nije ni Ludi Prst. Neko mu je odredio cilj, e taj neko je pravi ubica. On će opet naći Ludi Prst bez glave i odrediće mu cilj, opet će – ubiti.

  GDJE JE SAD SNAGA I ODLUČNOST SISTEMA???

  Uvijek sam bio i biću protiv zabrana; protiv 99% njih. Ovih 1% je sada slučaj; sad ili nikad.

  Gdje je sad odlučnost sistema koji zabranjuje da se misli i slobodna misao u „javni prostor“ pusti, da se demonstrira protiv režima?

  Sad je vrijeme da se zabrani pokret koji ludim prstima oduzima mozak iz glave, daje oružje, određuje ciljeve i ubija. Zakonom da se zabrani! Makar u Republici Srpskoj.

  Znam da ni jedna zabrana ne može dati pravi efekat, ali ovim potezom bi erektirani sistem pokazao da ima da-mu kad treba da ih ima, a ne na radnicima „Rasklopne opreme“, „Kosmosa“ i ostalim paćenicima.

 4. @ Karabaja, 30.04.2015. 07:46:50

  Pa ti si bar mator čovjek. Trebao bi se sjećati starih vremena i antikomunističkog terorizma:

  Prema podacima Saveznog sekretarijata za informisanje SFRJ u inostranstvu je od 1945. godine do septembra 1985. neprijateljska emigracija izvela ukupno 657 antijugoslovenskih teroristickih akcija u kojima je poginulo 82 lica (i 3 stranca), a povredjeno 186 osoba (dva
  stranca). Na tlu Jugoslavije je u posleratnom periodu izvedeno 40 teroristickih akcija, a 60 u pokusaju. Zivot je izgubilo 30 lica, a povredjeno je 73.

  Zamisli samo kakav bi to bilans bio da se Kavaja zapuco onim svojim avionom u zgradu CK?

 5. Чуј логике паланачког филозофа и провокатора „не постоји одбрана од атентатора самоубице“?

  Исто као што не постоји одбрана од хив инфекције, морбила, можданог удара?!

  Наравно да постоји. Превентива. Кондом, вакцина, обавјештајни рад.

  Да су безбједносне агенције одрадиле свој посао, терориста из Зворника никад не би могао набавити панцир, сачмарицу, пиштољ, муницију. Сви његови рођаци и комшије су знали, али држава није имала информацију. Свакодневно био у контакту с повратником са сиријског ратишта, ишао на предавања.

  С друге стране, логика провокатора и напрђивача не може да докучи истину да у само једном терористичком акту у путничком авиону, на спортској или музичкој манифестацији може бити убијено много више људи него страда у саобраћајним несрећама током неколико година.

 6. Мислим да је овај проблем довољно омаловажаван и ниподаштаван од стране федералаца, тако да ми не смијемо ни секунде говорити како проблема нема. Мора се идентификовати ко је у безбједносним структурама жмирио и дојављивао. Мора се знати ко су, гдје су и на шта су спремни вехабисти и слични.
  Федералци су као у поменутој емисији наметали теме како треба забранити четнике, а не двојно школство у Маочи. Е то се мора спријечити

 7. @ ШикуљакM, 30.04.2015. 09:08:04

  Cijenim da ovolika policija na ulici, ispred svake javne ustanove sasve mobilnim u rukama, slušalicama u ušima i internetom pred očima – potpuno neefikasna stvar i nemoguća u dugom roku. Ovo je za njih vanredno stanje i ne može potrajati duže od mjesec dva.

  Ako ta naša nova strategija bezbjednosti podrazumjeva da se od stanica policije naprave bunkeri, teroristi će zaobići takve objekte i preći recimo na škole. Nema tome ni mjesec dana, u Africi, napali su i zauzeli čitav univerzitet i pobili na desetin/stotine hrišćana studenata.

  Dakle, ne dizati paniku. Sa takvim rizikom se živi. Iznenadjen sam statistikom iz SFRJ – rizik od terorista se nije posebno značajno poveća. Umanjen je. SFRJ je bila žrtva terorističkih napada skoro 2 puta mjesečno, u prosjeku.

 8. Kad sam pročito naslov,pomislio sam da je neka novost u pitanju nešto što možda ima veze sa žalosnim dešavanjima u Zvorniku..Kad ono najmanje s tim.
  Simićeva isfrustriranost vehabijama i pokušaj izjednačavanja sadašnjih četnika (čitaj vehabija) i ondašnjih ( čitaj četnika iz 2 s.r.) te regularne vojske RC-a iz ovog rata i tzv.Armije BiH prelazi većinu granica.
  Zašto,to zna samo Simić junior…

 9. Zaista, šta dodati na Danijelove navode? Ništa! Sve je rečeno!

  Samo, moramo se vratiti na jednu temu naših ranijih rasprava – ZAŠTO JE ISKRENU SRPSKU RIJEČ MOGUĆE IZREĆI SAMO NA FEDERALNIM MEDIJIMA?

  Eto, neka me neko podsjeti kad je Danijel posljednji put gostovao na nekom mediju Srpske? Priliku da objašnjava važne događaje i pojave u Srpskoj Danijel može obrazlagati samo u federalnim medijima. Mislim da se njegov otac, uvažen general Simić, nije borio za takvo društvo.

  Sličnu „sudbinu“ dijeli i Cenićeva, Šijaković, Živanović i niz drugih naših intelektualaca, a zapitajmo se zbog čega?

 10. ШикуљакM, 30.04.2015. 09:08:04

  Vaše razmišljanje STOJI i nesporno je da Federacija štošta „trpa pod tepih“, no, (kako rekoh u prethodnom komentaru) pokušajte VI, Danijel i drugi o tome raspravljati na medijima Srpske. Jok, to je medijski prostor „pristupačan“ samo da pojedine „eminencije“.

  Dakle, u Srpskoj možete sami oformiti medij tipa Frontala i dijeliti sudbinu ostalih kategorija ovog društva, ili o problemima Srpske govoriti na federalnim medijima.

  Dakle, zapitajmo se mi koliko smo „omalovažavani i nipodaštavani“ od strane „Srpske“ (njene „elite“ i institucija)?

 11. prijedor, 30.04.2015. 12:13:02 [

  Molim vas da precizirate šta to podržavate u EX-ovim navodima?

  Obzirom da on ima krajnje negativno mišljenje o „udbašima“ (generalno), zar je prihvatljivo da se poziva ne iste te „udbaše“ i njihove uspjehe kad to njemu odgovara?

  Ti stari „udbaši“ (kako ih EX etiketira) blagovremeno doznaju za planiranje terorističkog napada u australiji, teroriste „zaprate“ od Slovenije do Bugojna i onda ih likvidiraju na unaprijed odabranoj i pripremljenoj lokaciji. To je bio vrhunac dokazivanja stručnosti i osposobljenosti. No, EX po takcima redovno „pljucne“, a kad mu to odgovara – može i drugačije.

  E pa i ne može!

 12. Podrzavam exerov poslednji komentar da je nepotrebno ovoliko policije na ulicama sa dugim cijevima.
  Imam osjecaj da nas vlast s tim strasi i hoce da nasu paznju prebaci sa ekonomskih problema koji su njima izmakli kontroli .Drugo, i mene je strah ta teroristi biraju druge mete, da ne udju u skole, u trgovacke centre.

  Teroristi, vehabije, okanite se obicnih gradjana. terorise ih vlast, svakodnevno se bore da prezive. Kukavicki je napadati i ubijati neduzne i nezasticene.
  Ili ste na strani silnika, ili ste kukavice pa ne smijete udariti na njih.

 13. prijedor, 02.05.2015. 00:50:24 [

  Shvatam na šta mislite!

  Porazmislimo malo baš o tom pitanju: zašto vlast još uvijek na ulicama drži policajce naoružane „dugim cijevima“?

  Ako je ikome ovaj nemio događaj „dobrodošao“ onda je to Dodikov režim. Taman kad je narod počeo premišljati se o protestima protiv ovakvog stanja u društvu, pljus (!) eto nečega o čemu bi se trebali zabrinuti. Prošle godine Rećim su spasile poplave, a ove godine će to najvjerojatnije učiniti vehabije. Žalosno!

  I šta mislite, da li su „do zuba naoružani policajci“ poruka vehabijama, ili I GRAĐANIMA SRPSKE nezadovoljnim ovim Režimom?

  Ja cijenim da će terorističkih napada u našem okruženju biti još, ali to se nikada nije sprečavalo „dugim cijevima“, nego znanjem i iskustvom (mudrošću), a ponajviše političkom voljnom da se izvori ugrožavanja otklanjaju kvalitetnim potezima (to puške nikada nisu bile).

  Na kraju, želim Vam zahvaliti na kontinuiranoj podršci kakvu ispoljavate prema meni. Ono, pravo zemljački! Iskreno zahvaljujem!

 14. BORISLAV R., 03.05.2015. 07:12:37

  “Ja cijenim da će terorističkih napada u našem okruženju biti još, ali to se nikada nije sprečavalo „dugim cijevima“, nego znanjem i iskustvom (mudrošću)…“

  Бориславе,

  а како на дјелу изгледа та мудрост?
  Зар тако што не можеш скужити да се овај аидовац зајебава са свима на порталу.

 15. Isfrustriranost vehabijama? A, oni bezazleni, mili Bogo.
  Nema veće ljage islamu nego što su vehabije. Oni su horde divljaka, ubijaju sve redom ,bez obzira na vjeru. Najviše stradaju baš ljudi islamske vjere,, zbog toga i mislim da im je pozadina antiislamska, da manipulišu islamom kako bi ga uništili.

  Nizbig čega?
  Cijela planeta je nizbogčega

  A, što se tiče četnika današnjih oni zajedničko sa Dražinim četnicima imaju samo brade i kokarde.
  Nenaoružani pjevajući četničke pjesme nikome nisu nanijeli zlo, ne upadaju u pol stanice, ne okupljaju se u terorističkim kampovima, ne podmeću eksploziv, nisu prijetnja nikome ni ovdje ni u svijetu kao što je radikalni islamizam.

 16. Živ je živ je.Vratijo se Šimo moj živinče moje sratišća u Živincama.Častim.Svi kod mene na vr Maglića poštar Žućo zna kuj točno.Častim sokom od ruže i bunjgurom.Ima i Pantinog konjaka u vetrini.Stra sam se namrla đe mi je nesto poslje kunferencije u Istočnijem Teheranu kad je dao nove smjernice glavešinama i svijem politikantima kude ćerat naseobinu.Reko da nisu dušmani u gepeku vozali mog Simcu pile moje pakosni što mu Kulinda okači nato orden brigadira i turi ga na čelo trećog peradarskog puka.
  Ne mere nam niko ništa jači smo od sudbine.Simo pile moje nasjekla nana misirače i blitve.Dođi da frištikuješ.

 17. Симо П. Ороз, 03.05.2015. 10:31:51

  „Бориславе, а како на дјелу изгледа та мудрост?“

  Vidite, čekam da neko od „zvaničnika“ demantuje moje navode da sam blagovremeno i vrlo argumentovano ustvrdio da su policijski objekti ugroženi od terorističkih napada.

  Ukoliko se to dogodi, onda slijedi objelodanjivanje dokumentacije koja dokazuje drugačije. Vjerujte mi na riječ da je teško razjasniti da li je nešto pisano prije 5 godina ili juče (toliko o kvaliteti pretpostavki).

  Uostalom, u mom tekstu imate CITAT iz prošlogodišnje analite (Italik), pa vi recite da li moji navodi stoje ili ne!?

 18. Kad mi je prije 12-13 godina (sada bivša) djevojka rekla da jedini realan strah ima od terorizma, rekao sam joj da je glupa. I to i dalje smatram.

  Ne zato što se boji terorista, nego zato što se boji. Ljudski je umrijeti, na bilo koji način, i to nam je jedina sudbina. Civilizaciju su izgradili ljudi koji su imali zdrav otklon prema strahu, a rušili oni koji su strah koristili kao vrijednost. Strah usporava razvoj svijesti, kako lične tako eksponencijalno više kolektivne. I zbog toga je jedini opravdan strah onaj od straha. I jedina vrijednost za koju vrijedi biti hrabar, iako to značilo sigurni kraj.

  Što se tiče lokalne terorističko-informativne histerične franšize:

  Svi mi dobro znamo da se ništa ne dešava slučajno, a u Dejtonskoj Dolini Plača ponajmanje. Svi mi znamo da se globalni islamistički terorizam finansira od kuće Sauda koja je u veoma dobrim odnosima sa ostatkom svjetske oligarhije. Prije svega logističim odnosima sa našim kreatorima vedrih i oblačnih dana – Sjedinjenim državama, pa dalje sa EU kominternom, koja preko postrednika i instalanata rukovodi ovom prćijom.

  Svi mi isto tako dobro znamo da 1000+ vehabija, koje niko ne voli pa čak većinom ni lokalni muslimani/Bošnjaci nisu u ovoj državi demokratskom voljom nego kao aset, za nedajbože.

  I kad se treba da se otpleše dobro-poznati ples, plešu ga mahom lokalne političke estrade uz svoje standarne hitove:

  – Nezavisna srpska,
  – Jedna jedina i nedjeljiva Bosna,
  – Genocid,
  – Treći entitet … te mogobrojne druge koje mi se ne da pominjati.

  Vremenom je tržište postalo stabilno, što znači – nema rasta, virtuelna nezadovoljstva nestaju, te realna problematika (hljeb) dolazi doživljava svoje svijetle trenutke.

  To je trebalo sve to malo prodrmati i, eto, niotkud se pojavljuje povučeni nezaposleni mladić kojem je oca ubio neki lik u ratu, te se sveti, jer je u međuvremenu poznao pravi način za ekspres pu u Dženet. A i online bošnjaci ekipa će ga posthumno izgotiviti.

  Lokalna politička estrada će skočiti na noge uz ritam do sad natucan. `Slobodni mediji` će to sve ovjekovječiti milion puta do imbecilnosti. Dok svi ne naučimo kako se pleše uz novi ritam…

  Evo i tog novog (starog) hita:

  https://www.youtube.com/watch?v=6NEoesmnYU4

 19. lsaša, 03.05.2015. 13:26:16 [1

  U studiju Pink televizije bio sam primoran slušati Vuka Draškovića kako govori o NUŽNOSTI srpsko-bošnjačkog pomirenja…

  S I M O, me je podobrano puta napao kada sam govorio o nužnosti pomirenja, obzirom da je Dodik drugačijeg stava… To što je Simo jedno vrijeme izostao sa Frontala vjerojatno je posljedica zbunjenosti po pitanju KOG BOGA poslušati?

 20. lsaša, 03.05.2015. 13:26:16 [1

  U studiju Pink televizije bio sam primoran slušati Vuka Draškovića kako govori o NUŽNOSTI srpsko-bošnjačkog pomirenja…

  S I M O, me je podobrano puta napao kada sam govorio o nužnosti pomirenja, obzirom da je Dodik drugačijeg stava… To što je Simo jedno vrijeme izostao sa Frontala vjerojatno je posljedica zbunjenosti po pitanju KOG BOGA poslušati?

 21. Аналитичару, побогу, па иако је у твојим тезама увек све више-мање могуће, постоје и ствари које нису реалне.

  Нужно је прекинути светске сукобе, али није реално. Нужно је елиминисати глад у свету, али није реално. Нужно је помирење муслимана и Срба, али није реално.

 22. BORISLAVE
  Zauzeli su dvadeset minuta s Draškovićem, ali – hajde – ne znam gdje njega iskopaše…
  U svakom slučaju – bilo je dobro – vidio sam da si se pripremio za dužu priču, ali nemoguće u takvoj koncepciji emisije – mnogo gostiju i poduži prilog na početku…

  U svakom slučaju – svaka čast – poštovanje…

Оставите одговор