Гаспром под истрагом европске комисије

Европска комисија испитује да ли је руски гасни гигант Гаспром блокирао фер конкуренцију на гасним тржиштима у централној и источној Европи, саопштено је из тог тијела. Како се каже у саопштењу, Комисија је „забринута јер је Гаспром можда злоупотријебио доминантну позицију на тржишту снабдјевања гасом”. Комисија такође наводи да је Гаспром можда подијелио гасна тржишта […]

среда, септембар 5, 2012 / 00:06

Европска комисија испитује да ли је руски гасни гигант Гаспром блокирао фер конкуренцију на гасним тржиштима у централној и источној Европи, саопштено је из тог тијела.

Како се каже у саопштењу, Комисија је „забринута јер је Гаспром можда злоупотријебио доминантну позицију на тржишту снабдјевања гасом”.

Комисија такође наводи да је Гаспром можда подијелио гасна тржишта у неколико земаља тиме што спречава слободан проток гаса, а такође је покушао да спријечи неке земље да преусмјеравају своје залихе.

Извршно тијело ЕУ такође сматра да Гаспром неким земљама наплаћује цијене за гас које нису фер.

Не постоји крајни рок у правном смислу за сличне истраге, које могу да потрају мјесецима, наводи агенција АП.Оставите одговор