Гаспром: "Јужни ток" тече према плану

МОСКВА – Пројекат изградње гасовода "Јужни ток" реализује се према плану, а увођење прве линије у рад планирано је за крај 2015. године, саопштено је из "Гаспрома". Ради реализације копненог дијела пројекта у иностранству са Бугарском, Србијом, Мађарском, Грчком, Словенијом, Хрватском и Аустријом били су потписани међувладини споразуми. Планира се да ће поморска дионица гасовода […]

петак, октобар 1, 2010 / 09:46

МОСКВА – Пројекат изградње гасовода "Јужни ток" реализује се према плану, а увођење прве линије у рад планирано је за крај 2015. године, саопштено је из "Гаспрома".

Ради реализације копненог дијела пројекта у иностранству са Бугарском, Србијом, Мађарском, Грчком, Словенијом, Хрватском и Аустријом били су потписани међувладини споразуми.

Планира се да ће поморска дионица гасовода прећи преко дна Црног мора од станице Руска на руској обали до обале Бугарске.

Пројекат "Јужни ток" реализује се с циљем диверзификације маршрута испорука природног гаса европским потрошачима, преноси "Глас Русије".

Премијер Републике Српске Милорад Додик потврдио је недавно послије разговора са руским званичницима да постоји могућност проласка гасовода "Јужни ток" кроз РС.

"Изградња гасовода коштала би више од стотину милиона евра и био би дио глобалног пројекта `Јужни ток`. Разговарамо о могућности да почне изградња овог крака у РС, а да се касније укључи у оперативни пројекат гасовода Јужни ток", изјавио је Додик након сусрета у Бањалуци са опуномоћеним представником руског предсједника Георгијем Полтавченком.Оставите одговор