Ко је “заборавио“ Мићу Мићића

Протоколарни инцидент на прекјучерашњем постављању камена темељца за нову болницу у Бијељини, потврдио је логику домаће политичке сцене да су у време предизборне кампање – сва средства дозвољена. Подсjетимо, начелник општине Бијељина Мићо Мићић, случајно или намjерно, изостављен из званичног протокола, мада његово присуство и говор нису били спорни ни у вријеме припрема за ову […]

петак, октобар 1, 2010 / 12:48

Протоколарни инцидент на прекјучерашњем постављању камена темељца за нову болницу у Бијељини, потврдио је логику домаће политичке сцене да су у време предизборне кампање – сва средства дозвољена.

Подсjетимо, начелник општине Бијељина Мићо Мићић, случајно или намjерно, изостављен из званичног протокола, мада његово присуство и говор нису били спорни ни у вријеме припрема за ову церемонију. Ипак, Мићићевог имена није било на списку говорника, па је уврштен тек након интервенције премијера РС Милорада Додика.

Мићић је замјерио састављачима протокола – бијељинском одбору СНСД, што су његово име изоставили са списка говорника на овој свечаности, подсјетивши присутне да је још прије пет година љекар интерниста и одборник у општинском парламенту, сада већ пензионер, др Драгомир Савић, покренуо иницијативу за градњу нове болнице у Бијељини.

– Доктор Савић је покренуо иницијативу да се општина задужи за износ од три милиона марака и да почну припреме за градњу нове болнице. Општина се задужила за ту суму, добивши претходно сагласност Владе РС. У међувремену смо потписали Протокол о изградњи нове болнице са министром Ранком Шкрбићем и општина се обавезала да ће у 2007. и 2008. издвојити из буџета 13 милиона марака за изградњу инфраструктуре и приступних саобраћајница за нову болницу. Све смо то урадили у складу са поменутим протоколом. Уз све то, некоме је пало на памет да заборави начелника општине и да ми онемогући улазак службеним аутомобилом на асфалтирани плато нове болнице, рекао је Мићић, истакавши да му је тек на интервенцију премијера Милорада Додика омогућено да говори на овој свечаности.

Дан касније, начелник Мићић изјавио је „ЕуроБлицу“ како да је убијеђен „да је у све ово своје прсте умијешало руководство бијељинског СНСД“.

– Министар Шкрбић је послао позив за полагање камена темељца, уз напомену да ће на овој свечаности бити изостављени сви елементи који би скуп окарактерисали као дио предизборне кампање. Позив је упућен за предсједника општине, начелника и замјеника начелника, као и начелнике два општинска одјељења. Било је предвиђено да камен темељац поставе министар здравља, премијер и начелник општине. Било је предвиђено да потпишемо и Повељу о изградњи новог објекта. Након свега тога, хтјели су да ме изоставе из протокола и онемогуће ми долазак на ту свечаност. Својим понашањем бијељински СНСД је највише наудио себи, никако мени, рекао је начелник Бијељине Мићо Мићић, истакавши да је и премијер Додик након завршетка свечаности такво понашање људи, који су састављали протокол, прокоментарисао као „недоличан потез“.

– Надам се да ћемо за двије године, ипак, отворити нову болницу, са овом или неком другом владом – рекао је Мићић.

У свом говору премијер Додик је нагласио да се сада уистину полаже камен темељац за нову болницу, а не како је то било импровизовано прије двије године, у вријеме локалних избора. Међутим, изоставио је чињеницу да је тада камен темељац постављен за почетак радова на инфраструктури нове болнице, а не за сам објекат.

– Уложила је Влада РС огроман новац и у реконструкцију и адаптацију Дома здравља, али неки људи то овдје упорно игноришу. Ми ово радимо због народа и ово је кампања за боље здравље становништва у РС. Овај пројекат превазилази значај овог друштвеног и политичког тренутка и ове генерације јер ће нову болницу користити генерације које долазе. Ми нисмо оклевали и гледали на то која је власт на локалном нивоу, већ смо радили за добробит свих људи – поручио је премијер Додик.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *