Гадафијеви авиони бомбардовали складишта муниције

Либијски ратни авиони бомбардовали су два складишта муниције јужно од Бенгазија, који је под контролом опозиције, пренели су очевидци. Авиони су напали складиште муниције у Аџабији, око 100 километара јужно од Бенгазија, а нападнуто је и складиште муниције у Раџми, недалеко од Бенгазија, јавила је агенција АФП. Снаге безбједности пуцале су данас у ваздух да […]

уторак, март 1, 2011 / 05:44

Либијски ратни авиони бомбардовали су два складишта муниције јужно од Бенгазија, који је под контролом опозиције, пренели су очевидци.

Авиони су напали складиште муниције у Аџабији, око 100 километара јужно од Бенгазија, а нападнуто је и складиште муниције у Раџми, недалеко од Бенгазија, јавила је агенција АФП.

Снаге безбједности пуцале су данас у ваздух да би растјерале око 400 демонстраната, који су тражили оставку либијског лидера Моамера Гадафија, пренијела је агенција Ројтерс.

Демонстранти су се окупили у дистрикту Таџоура, у источном дијелу Триполија, гдје су, према житељима, били предходно сукоби између Гадафијевих противника и њему лојалних снага.

Демонстранти су узвикивали пароле против Гадафија и носили су зелене, црне и црвене заставе које су усвојене као симбол побуне против Гадафијеве четири деценије дуге владавине.

Војни хеликоптер је надлијетао то подручје, а неколико возила са снагама безбједности стигло је на мјесто протеста и испаљени су хици у ваздух да би се растјерали демонстранти.Оставите одговор