Гадафија сахранили дубоко у пустињи

Свргнути либијски вођа Моамер Гадафи сахрањен рано јутрос на непознатој локацији у пустињи. Послије пет дана натезања шта чинити са тијелом бившег лидера, одлука донијета на пречац, јер је леш почео да труне. Потјера за Сеифом ел Исламом се наставља. Скандалозно финале ере Моамера Гадафија коначно је дошло до краја. Суочене са чињеницом да је […]

уторак, октобар 25, 2011 / 12:34

Свргнути либијски вођа Моамер Гадафи сахрањен рано јутрос на непознатој локацији у пустињи. Послије пет дана натезања шта чинити са тијелом бившег лидера, одлука донијета на пречац, јер је леш почео да труне. Потјера за Сеифом ел Исламом се наставља.

Скандалозно финале ере Моамера Гадафија коначно је дошло до краја. Суочене са чињеницом да је тијело бившег лидера у фрижидеру самопослуге у Мисурати почело да труне, нове либијске власти сахраниле су га на тајној локацији, дубоко у пустињи.

Свргнути либијски вођа Моамер Гадафи, његов син Муатасим и један њихов помоћник сахрањени су на тајној локацији у присуству неколико чланова породице и званичника, саопштио је војни савјет нове власти у Мисурати.

На сахрани која је обављена у зору читане су исламске молитве, наводи се у писаној поруци нових власти, преноси АП.

Највећи проблем за нове власти представљала је чињеница да су се фракције унутар побуњеничког покрета жестоко споречкале око начина на који Гадафија треба сахранити, прије свега јер су лидери из Мисурате тражили свакојаке уступке у замјену за тијело које се распада.

У компликованим преговорима, који су нису завршили богзна каквим исходом, устаници су одлучили да тијело ни у ком случају не предају Гадафијевом племену, већ прилично гњевном због начина на који је бивши лидер ухваћен, мучен и на крају ликвидиран.

Али, распадање тијела захтијевало је брзу акцију, па је на пречац одлучено да Гадафи буде сахрањен у некој забити, прије свега како његов гроб у будућности не би постао светилиште противника новог режима, који је најавио повратак шеријатског права и исламских вриједности.

"Мач ислама" ван домашаја

Кандидатуру за лидера противника нових власти гласно је истакао Сеиф ел Ислам, кога дојучерашњи побуњеници не успијевају да ухвате, иако су у потјеру кренули силна снага и сва технолошка чудеса западних обавјештајних служби.

Устаници тврде да се Сеиф ел Ислам налази на крајњем југу земље, у троуглу између Либије, Нигера и Алжира, гдје борци нових власти једноставно немају шта да траже због непријатељски расположених племена.

Према верзији коју су понудили медији у Судану, Сеиф ел Ислам је већ стигао у ту државу и под заштитом је Калила Ибрахима, лидера једне од група локалних герилаца, са блиским везама са породицом Гадафи.0 КОМЕНТАРА

  1. Космос и људска глуспот су бесконачни, с тим да нисам потпуно сигуран за ово прво… либијски пацови су се ријешили Гадафија и његовог тијела, али и своје нафте, сретан им пут у шеријат и остале глупости арапског фашистичког свијета.

Оставите одговор