Гадафи: Чик ме нађите!

Либијски лидер Моамер Гадафи рекао ј да је преживио скорашњи ваздушни напад НАТО-а и да је "на мјесту гдје не могу да га дохвате” тим нападима. Гадафи се појавио на државној телевизији пошто га није било у јавности од када су НАТО авиони бомбардовали његову резиденцију прије двије недеље, када су погинули његов син и […]

субота, мај 14, 2011 / 17:00

Либијски лидер Моамер Гадафи рекао ј да је преживио скорашњи ваздушни напад НАТО-а и да је "на мјесту гдје не могу да га дохвате” тим нападима.

Гадафи се појавио на државној телевизији пошто га није било у јавности од када су НАТО авиони бомбардовали његову резиденцију прије двије недеље, када су погинули његов син и троје унучади.

На кратком снимку који је емитовала државна телевизија, либијски лидер рекао је да жели да увјери своје суграђане да је добро послије напада на његову резиденцију.

„Поручујем крсташима кукавицама да ја живим на мјесту гдје ме не могу дохватити”, рекао је Гадафи и додао: „Ја живим у срцима милиона људи”.

НАТО је саопштио да „не циља Гадафија лично” већ строго војне циљеве.

Прије него што се Гадафи појавио на телевизији, портпарол либијске владе Муса Ибрахим рекао је да је лидер доброг здравља и одличног морала.

Портпарол је оптужио НАТО да је бомбардовао Брегу у тренутку када су се тамо окупили имами из читаве земље да би се молили за мир.

Ибрахим је навео да је 11 имама погинуло док су спавали у смјештају у том граду а да је још најмање 50 људи повријеђено од чега је пет у критичном стању.

НАТО је регаовао саопштењем у коме се тврди да је погођен војни командни центар у Браги.

„Врло смо пажљиви када бирамо циљеве по којима дејствујемо, а циљ у Бреги је идентификован као командни центар”, рекао је званичник у операционом штабу НАТО-а у Напуљу.

НАТО је последњих дана интензивирао своју кампању бомбардовања, започету 19. марта, са циљем да ослаби либијску војску које се боре против побуњеника.

Напади НАТО-а су данас извршени у Триполију и другимн дијеловима Либије.Оставите одговор