Хамовић: Почиње изградња ТЕ Станари

У Станарима код Добоја за неколико седмица почеће изградња термоелектране у коју ће ЕФТ група инвестирати 500 милиона евра, најавио је данас предсједник ЕФТ групе Вук Хамовић. "Више није реч о месецима и годинама, већ о неколико седмица до добијање дозволе за градњу термоелектране у Станарима", рекао је Хамовић Срни и додао да ће ова […]

субота, 14 маја, 2011 / 16:13

У Станарима код Добоја за неколико седмица почеће изградња термоелектране у коју ће ЕФТ група инвестирати 500 милиона евра, најавио је данас предсједник ЕФТ групе Вук Хамовић.

"Више није реч о месецима и годинама, већ о неколико седмица до добијање дозволе за градњу термоелектране у Станарима", рекао је Хамовић Срни и додао да ће ова фабрика за производњу електричне енергије на годишњем нивоу производити око два милиона мегават сати електричне струје.

Он је на прослави шесте годишњице ове компаније у Станарима, истакао да ће изградњом термоелектране, производни циклус овога комплекса бити заокружен, те да се крај изградње и пуштање у рад ЕФТ-ове термоелектране предвиђа се за 2014. годину.

Хамовић је рекао да је прошла година била рекордна по количини ископаног угља у ЕФТ руднику лигнита Станари.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске /РС/ Урош Гостић истакао је да је од доласка ЕФТ-а на подручје Станара, ово мјесто у потпуности препорођено.

"Са изградњом термоелектране доћи ће до отварања нових радних мјеста. Осим стручњака из Кине, који ће овдје бити ангажовани, очекујем да ће ЕФТ на изградњи термоелектране упослити од 1 500 до 2 000 локалних радника", рекао је Гостић.

Прослави шесте годишњице ЕФТ Рудник и Термоелектрана Станари присустовао је и предсједник Скупштине општине Добој Здравко Петровић, као и бројне друге званице. /крај/рт/мир