Форбс: Најбогатији спортисти Вудс, Брајант и Џејмс

Амерички голфер Тајгер Вудс најбоље је плаћени спортиста свијјета у последњих годину дана са зарадом од око 75 милиона долара, објавио је данас амерички часопис "Форбс”. Други најплаћенији спортиста свијета је амерички кошаркаш НБА лиге Коби Брајант са 53 милиона, док је на трећем мјесту још један Американац, такође кошаркаш, Леброн Џејмс са зарадом од […]

петак, јун 3, 2011 / 08:54

Амерички голфер Тајгер Вудс најбоље је плаћени спортиста свијјета у последњих годину дана са зарадом од око 75 милиона долара, објавио је данас амерички часопис "Форбс”.

Други најплаћенији спортиста свијета је амерички кошаркаш НБА лиге Коби Брајант са 53 милиона, док је на трећем мјесту још један Американац, такође кошаркаш, Леброн Џејмс са зарадом од 48 милиона долара годишње.

Најбогатији спортиста Европе је швајцарски тенисер Роџер Федерер, који на Форбсовој листи заузима четврто мјесто са зарадом од 47 милиона долара.

Пети је амерички голфер Фил Микелсон (46,5), а слиједе енглески фудбалер Дејвид Бекам (40), португалски фудбалер Кристијано Роналдо (38), амерички бејзбол играч Алекс Родригес (35), њемачки возач Формуле 1 Михаел Шумахер (34) и аргентински фудбалер Лионел Меси (32,3).Оставите одговор