Фонд Милан Јелић: Стипендије за још 12 студената

Седам студената другог и пет студената трећег циклуса студија из цијеле Републике Српске добило је стипендију Фонда "Др Милан Јелић" у виду једнократне помоћи у износу од 10.000 КМ за докторске студије и 5.000 марака за магистарске студије. Уговоре о стипендирању са постипломцима који су били најбоље рангирани на другом овогодишњем конкурсу Фонда "Др Милан […]

среда, септембар 7, 2011 / 13:33

Седам студената другог и пет студената трећег циклуса студија из цијеле Републике Српске добило је стипендију Фонда "Др Милан Јелић" у виду једнократне помоћи у износу од 10.000 КМ за докторске студије и 5.000 марака за магистарске студије.

Уговоре о стипендирању са постипломцима који су били најбоље рангирани на другом овогодишњем конкурсу Фонда "Др Милан Јелић" за студенте другог и трећег циклуса потписао је данас у Бањалуци министар науке и технологије РС Јасмин Комић који је и предсједник Фонда "Др Милан Јелић".

"Наше је искрено настојање да помогнемо овим младим људима и искрено се надам да ће они оправдати наше повјерење", рекао је Комић на свечаности потписивања уговора о стипендирању.

Он је навео да је ове године Фонд "Др Милан Јелић" стипендирао укупно 25 студената другог и трећег циклуса студија и најавио да би наредни конкурс и за ове, али и за студенте првог циклуса требало да буде расписан у децембру.

"Обавеза ових младих људи је да по завршетку стипендирања двије године раде у Српској, а оних који нису запослени да проведу 12 мјесеци на бироу за запошљавање. Фонд и ресорно министарство раде и на томе да се овим младим људима помогне и приликом запошљавања", рекао је Комић.

Студент магистарских студија на Бокони универзитету у Милану у Италији Слобода Бијелић каже да јој је част да преузме стипендију, те да се нада да ће у будућности бити више подршке за студенте.

Докторант на Филозофском факултету Универзитета у Бањалуци Павле Драгичевић рекао је да ће новац од стипендије потрошити, углавном, на куповину књига и студијска путовања која су неопходна приликом израде докторске дисертације.

Из Фонда "Др Милан Јелић", некадашње истоимене фондације, до сада је стипендирано више од 800 студената из цијеле РС, а основни услов за добијање стипендије на сва три циклуса студија је успјех постигнут у школовању.Оставите одговор