Фирма Насера Орића опустошила Игришта

Хиљаде кубних метара шуме са подручја око ски-центра Игришта код Власенице посјекла је и извукла фирма чији је власник ратни командант 28. дивизије Армије РБиХ Насер Орић, сазнаје "Глас Српске".

уторак, август 12, 2014 / 09:35

Механизација и радници те фирме били су ангажовани у Власеници у вријеме док је директор Шумског газдинства "Бирач" био Игор Вуковић.

Иза посла који су обавили Орићеви људи и механизација остало је потпуно девастирано подручје спортског центра "Игришта".

Да је Орићева фирма учествовала у сјечи на подручју Власенице потврдио је и Далибор Кљештан, чији је отац Боро смртно страдао радећи на тој дионици с Орићевим радницима.

– Орићеве машине за рад у шуми биле су дупло веће од оних које има Шумско газдинство "Бирач". Било је ту багера, трактора, камиона. Орић и један његов земљак власници су фирме у чијем су посједу те машине, али се они никад нису појавили на "Игриштима". Умјесто њих, ту је шеф био један њихов човјек. Тврдило се да се ради на проширењу ски-стазе, а у ствари радило се о крађи дрвета и уништавању ски-центра – каже Кљештан.

Додаје да му је отац рекао да су с Орићевим машинама стигли и његови радници, који су причали да је тај посао Орић уговорио с једним моћним човјеком и политичаром из Власенице.

Фото репортажа: Ски-центар Игришта, сцене из Сталкера0 КОМЕНТАРА

  1. СНСД је злочиначка организација, па сконтајте већ једном то. Мићо Краљевић је Додиков човјек од повјерења за Подрињску регију Бирча и Власенице, овдје нема случајности, ово је све добро испланирана акција уништења тог простора.

Оставите одговор