Филм о Чилеанским рударима

Чилеански рудари који су 69 дана били заробљени под земљом у руднику Сан Хозе продали су права за снимање филма о њиховој причи продуценту Мајку Медавоју. "Ово је прича о побједи људског духа и свједочанство храбрости и истрајности чилеанског народа. Не могу да замислим бољу причу која би била екранизована", саопштио је Медавој, који је […]

уторак, јул 26, 2011 / 06:07

Чилеански рудари који су 69 дана били заробљени под земљом у руднику Сан Хозе продали су права за снимање филма о њиховој причи продуценту Мајку Медавоју.

"Ово је прича о побједи људског духа и свједочанство храбрости и истрајности чилеанског народа. Не могу да замислим бољу причу која би била екранизована", саопштио је Медавој, који је одрастао у Чилеу, а познат је по продуцирању "Црног лабуда" за који је глумица Натали Портман ове године добила Оскара за најбољу глумицу и "Затвореног острва", Мартина Скорсезеа.

Сценарио за сагу о 33 чилеанска рудара требало би да напише Хозе Ривера, који је сценариста "Дневника мотоциклисте", филма који је описао путовање Че Геваре и његовог пријатеља Алберта Гранада мотоциклом кроз Јужну Америку.

Рудар Хуан Иљанес назвао је будући филм "једином званичном и ауторизованом верзијом о ономе шта су рудари преживаљавали у руднику Сан Хозе".

"Највећи дио наше приче никада није испричан", рекао је Иљанес.

Планирано је да снимање филма почне сљедеће године.

Несрећа се догодила 5. августа прошле године када су 33 рудара остала затрпана 600 метара под земљом. Из рудника су извучени половином октобра.Оставите одговор