Филе: Србија има само један услов, другима је било горе

Европски комесар Штефан Филе рекао је данас у Бриселу, да је Србији дат само један услов за отварање преговора о чланству у ЕУ – даљи кораци за нормализацију односа с Косовом, док је Црној Гори за почетак преговора било дато седам услова, а једној другој земљи дванаест. Филе је истакао да је све то "допринос […]

среда, октобар 12, 2011 / 21:54

Европски комесар Штефан Филе рекао је данас у Бриселу, да је Србији дат само један услов за отварање преговора о чланству у ЕУ – даљи кораци за нормализацију односа с Косовом, док је Црној Гори за почетак преговора било дато седам услова, а једној другој земљи дванаест.

Филе је истакао да је све то "допринос реформском процесу и напретку који је остварила Србија".

– Препоручујемо да преговори о чланство почну чим Србија оствари даљи напредак у спровођењу кључног приоритета који смо утврдили, то су даљи кораци за нормализацију односа с Косовом, сагласно условима Процеса стабилизације и проширивања – рекао је Филе.

Он је нагласио да и Приштина мора изаћи са "свеобухватном стратегијом" за сјевер Косова.

– Важно је да се нормализују односи Србије и Косова. Савршено јасно смо предочили да ЕУ није спремна да увезе било какав проблем – поручио је комесар.
Ако се, поред општег оквира добрих сусједских односа, погледа на сектор телекомуникација, као једну од тема дијалога Београд – Приштина, "испоставља се да се ту има посла са једном паралелном структуром", нагласио је Филе.Оставите одговор