ФИФА у кризи, али Блатеру се смијеши нови мандат

И поред великог хаоса велике су шансе да ће предсједник ФИФА Сеп Блатер добити нови мандат на челу Свјетске фудбалске организације, пошто је у сриједу прије подне одбијен захтев енглеског ФА за одлагање избора. ФИФА је под огромним притиском делегата из Азије али и других дијелова свијета, а сада и богатих спонзора, који су незадовољни […]

среда, јун 1, 2011 / 15:10

И поред великог хаоса велике су шансе да ће предсједник ФИФА Сеп Блатер добити нови мандат на челу Свјетске фудбалске организације, пошто је у сриједу прије подне одбијен захтев енглеског ФА за одлагање избора.

ФИФА је под огромним притиском делегата из Азије али и других дијелова свијета, а сада и богатих спонзора, који су незадовољни причама о корупцији и чињеници да се прича о томе како је Катар “купио” Свјетско првенство 2022. године.

Предсједник Фудбалског савеза Њемачке Тео Цванцигер затражио је детаљну провјеру додјеле Свјетског првенства 2022. Катару.

– Послије свега што сам чуо и прочитао, морам да констатујем да постоји велики степен сумње у праведну додјелу организације Свјетског првенства 2022. Катару. Имајући све то у виду, сматрам да је потребно још једном провјерити како се све одиграло, изјавио је Цванцигер.Оставите одговор