Блатер: Нисам диктатор

Предсједник Међунанродне фудбалске федерације (ФИФА) Сеп Блатер демантовао је да је завео диктатутуру у тој организацији, али је одбио било какав коментар у вези свог бившег савезника Мохамеда бин Хамама, којем је у суботу изречена доживотна суспензија због оптужби за корупцију.


"Дојче веле": ФИФА права олигархија

"Економски, ФИФА пуца од здравља, али је највише свјетско фудбалско тијело у моралном погледу веома болесно” , оцијенио је водећи коментарор "Дојче Велеа" Стефан Неслер.


Чик погоди ко је предсједник ФИФЕ!

Досадашњи предсједник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Сеп Блатер јуче је поново изабран на ту функцију на Конгресу ФИФА у Цириху.ФИФА у кризи, али Блатеру се смијеши нови мандат

И поред великог хаоса велике су шансе да ће предсједник ФИФА Сеп Блатер добити нови мандат на челу Свјетске фудбалске организације, пошто је у сриједу прије подне одбијен захтев енглеског ФА за одлагање избора.


Суспензије у ФИФА, Блатер може бити миран

Свјетска фудбалска федерација суспендовала је данас Мохамед бин Хамама и Џека Ворнера због сумњи да су нудили мито за гласове на изборима за предсједника ФИФА, док је први човјек те организације Јозеф Блатер ослобођен сумњи.ФИФА – борба против нелегалности

Међународна фудбалска федерација обећала је да ће уложити 20 милиона евра и ојачати везе са Интерполом у настојању да сузбије намијештање утакмица и преваре у клађењу.


Избори као и сваки други: Блатер обећава промјене

Предсједник Свјетске фудбалске федерације (Фифа) Сеп Блатер обећао је данас да ће, ако поново буде изабран на ту функцију, спровести реформе у раду те организације, укључујући и промјене у систему избора домаћина свјетских првенстава.