ФЕМЕН против УЕФА: Украјина није за секс туризам

Скандалозна украјинска женска група ФЕМЕН одржала је још једну "топлес акцију”, када је једна од активисткиња срушила са постоља Куп шампионата Европе у фудбалу. Група је на свом налогу на друштвеној мрежи „Твитер” истакла да је акција била усмјерена против претварања у центар секс-туризма Украјине, која је, уз Пољску, од 8. јуна до 1. јула […]

субота, мај 12, 2012 / 21:31

Скандалозна украјинска женска група ФЕМЕН одржала је још једну "топлес акцију”, када је једна од активисткиња срушила са постоља Куп шампионата Европе у фудбалу.

Група је на свом налогу на друштвеној мрежи „Твитер” истакла да је акција била усмјерена против претварања у центар секс-туризма Украјине, која је, уз Пољску, од 8. јуна до 1. јула домаћин шампионата „Евро-2012”, пренела је руска агенција РИА Новости.

Руски канал НТВ наводи да је активисткиња Јулија Ковпачика грудима срушила пехар, постављен на Тргу независности у центру Кијева, претходно скинувши мајицу, а да је на њеном тијелу била написана порука на енглеском „Фак Еуро-2012”.

Дјевојка је на превару убедила чуваре да је пусте до пехара, а потом се брзо скинула и бацила на фудбалски трофеј.

У свом блогу активисткиње ФЕМЕН-а написале су да желе да сруше „Евро-2012”, јер УЕФА, наводно, промовише секс-туризам и стимулише украјинску секс-индустрију, бави се „дебилизацијом земље”.

„Прави повод за бојкот Еуро-2012 за свјетске лидере треба да буду не привремене тешкоће једне олигархкиње (бивше премијерке Јулије Тимошенко), већ трагедија стотина хиљада сиромашних украјинских жена, увучених у свјетску секс-индустрију”, наводи та група.

Обезбјеђење пехара, изложеног у Кијеву, реаговало је муњевито и дјевојку су покрили огромним пешкиром, а полиција ју је потом привела.

Активисткиње ФЕМЕН-а редовно одржавају акције протеста не само у Украјини, већ у последње вријеме и у цијелом свијету.

Њихов „стил” је да се при било каквим околностима и временским условима појављују у топлесу и са вјенчићем од цвијећа на глави, који је дио украјинског народног фолклора.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор