Eврозона плеше по ивици

ЛОНДОН – Неповерење којим су финансијска тржишта дочекала усвајање изузетно оштрих мjера штедње у Ирској, британски листови у четвртак тумаче као најаву да се проблеми еврозоне продубљују, преноси ББЦ. У току је, пише Индипендент, очајничка борба да се спаси евро и сузбије зараза која, послије Грчке и Ирске, пријети да захвати Португал, Шпанију и Белгију. […]

четвртак, новембар 25, 2010 / 09:13

ЛОНДОН – Неповерење којим су финансијска тржишта дочекала усвајање изузетно оштрих мjера штедње у Ирској, британски листови у четвртак тумаче као најаву да се проблеми еврозоне продубљују, преноси ББЦ.

У току је, пише Индипендент, очајничка борба да се спаси евро и сузбије зараза која, послије Грчке и Ирске, пријети да захвати Португал, Шпанију и Белгију.

Терапија електрошковима, односно спасавање појединачних привреда огромним пакетима помоћи, по свему судећи, није дала жељени резултат и тржишта сада распад еврозоне виде као реалну могућност.

Гардијан се на насловној страни пита да ли ће Белгија бити сљедећа домина која ће пасти због растућих трошкова финансирања националног дуга који износи колико и годишњи бруто национални производ. Ситуацију додатно отежава политичка неизвјесност, односно чињеница да ни седам мјесеци послије избора Белгија није добила владу.Оставите одговор