Европска седмица мобилности

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске упутило је позив свим градовима и општинама у Српској, Привредној комори РС, као и аутобуским превозницима да се укључе у кампању "Европска седмица мобилности", промовишући коришћење јавног превоза као алтернативу вожњи аутомобилом, саопштено је из овог министарства. "Циљ ове кампање јесте да се укаже на предности коришћења јавног превоза […]

четвртак, септембар 1, 2011 / 17:01

Министарство саобраћаја и веза Републике Српске упутило је позив свим градовима и општинама у Српској, Привредној комори РС, као и аутобуским превозницима да се укључе у кампању "Европска седмица мобилности", промовишући коришћење јавног превоза као алтернативу вожњи аутомобилом, саопштено је из овог министарства.

"Циљ ове кампање јесте да се укаже на предности коришћења јавног превоза умјесто властитог аутомобила у дневним кретањима ради одласка на посао, у куповину, на рекреацију или ради забаве", истичу у Министарству.

Министарство саобраћаја и веза позива све јединице локалне самоуправе у РС, Привредну комору РС, те подручне привредне коморе у РС да се придруже Министарству у кампањи Европска седмица мобилности.

"Позивају се и грађани да умјесто аутомобила користе јавни превоз, пјешаче или возе бицикл, те на такав начин допринесу развоју одрживог транспорта", истиче се у саопштењу.

Европска седмица мобилности годишња је кампања за одрживи транспорт која се обиљежава од 16. до 22. септембра у земљама Европе, Бразилу, Аргентини, Јапану и Турској.Оставите одговор