Eуфор преузима војна складишта јер је БиХ неспособна

Предсједавајућа Заједничке комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ Душанка Мајкић потврдила је да је командант Еуфора Дитер Хајдекер обавијестио Министарство одбране и Оружане снаге БиХ да ће припадници ове мисије обављати контролу војних складишта, јер немају повјерење у органе БиХ да сами то раде. Она је навела да су Министарство одбране и Оружане снаге […]

среда, април 3, 2013 / 09:52

Предсједавајућа Заједничке комисије за одбрану и безбједност парламента БиХ Душанка Мајкић потврдила је да је командант Еуфора Дитер Хајдекер обавијестио Министарство одбране и Оружане снаге БиХ да ће припадници ове мисије обављати контролу војних складишта, јер немају повјерење у органе БиХ да сами то раде.

Она је навела да су Министарство одбране и Оружане снаге обавијештени да ће Еуфор вршити провјеру стања у складиштима, јер су неправилности дошле до тих размјера да више нико нема повјерења у то да контроле складишта обавља Министарство одбране БиХ.

Мајкићева је за "Независне новине" рекла да је више пута упозоравала да није урађена чак ни основна ствар, односно да буде сачињен попис војне имовине која је остала од ентитетских војски, а које су преузеле Оружане снаге БиХ.

Из Еуфора су навели да не желе коментарисати изјаве или интервјуе које појединци дају локалним медијима и нису жељели директно одговорити на питање да ли су тачне тврдње Мајкићеве.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор