ЕУ прибавила 4,75 милијарди евра за Ирску и Португал

Европска комисија, извршно тијело Европске уније, саопштила је да је прибавила три милијарде евра за Ирску и 1,75 милијарди евра за Португал, на данашњој емисији обвезница за те чланице зоне евра које су добиле помоћ за спасавање. Тражња десетогодишњих обвезница била је три пута већа од понуде и привукла је инвеститоре широм Европе и Азије, […]

среда, мај 25, 2011 / 08:18

Европска комисија, извршно тијело Европске уније, саопштила је да је прибавила три милијарде евра за Ирску и 1,75 милијарди евра за Португал, на данашњој емисији обвезница за те чланице зоне евра које су добиле помоћ за спасавање.

Тражња десетогодишњих обвезница била је три пута већа од понуде и привукла је инвеститоре широм Европе и Азије, наведено је у саопштењу.

Прибављених 4,75 милијарди евра (6,7 милијарди долара) биће пребачени тим двјема чланицама еврозоне 31. маја, пренијела је агенција АФП.

Прошле седмице су 27-члана ЕУ и 17-члана зона евра саопштиле да планирају да до 15. јула прибаве 15,3 милијарде евра за Португал и Ирску путем серије емисија обвезница.Оставите одговор