Ердоган: Побиједио сам демонстранте!

Премијер Турске Реџеп Тајип Ердоган прогласио је побjеду над антивладиним демонстрантима, након што их је полиција склонила из истанбулског Парка Гези и ухапсила више десетина демонстраната, у циљу сузбијања немира који су трајали скоро три седмице, јавио је АФП. Послије сукоба изазваних протјеривањем демонстраната из Парка Гези, опозиционе снаге су покушале да се прегрупишу и […]

среда, јун 19, 2013 / 07:36

Премијер Турске Реџеп Тајип Ердоган прогласио је побjеду над антивладиним демонстрантима, након што их је полиција склонила из истанбулског Парка Гези и ухапсила више десетина демонстраната, у циљу сузбијања немира који су трајали скоро три седмице, јавио је АФП.

Послије сукоба изазваних протјеривањем демонстраната из Парка Гези, опозиционе снаге су покушале да се прегрупишу и полиција је од тада водила само спорадичне борбе с мањим групама демонстраната широм земље, пренијела је француска агенција.

Преко ноћи, полиција у престоници Анкари је на кратко бацила сузавац и користила водене топове против демонстраната који су бацали каменице и крили се иза импровизованих барикада, а није било извјештаја о неким другим сукобима.

С обзиром на то да су протести изгубили на интензитету, Ердоган је рекао да је он пребродио кризу, виђену као највећи изазов до сада његовој десет година дугој владавини.Оставите одговор