ЕХФ: Одбијен рукометни савез Косова

Европска рукометна федерација поново је данас одбила захтјев Косова за пријем у чланство. На ванредном, 11. конгресу ЕХФ одржаном у Келну, донесена је одлука о одбијању приједлога Косова за чланство, док је Рукометни савез Андоре примљен у федерацију. "Позитивно је решен захтев за пријем Андоре у чланство ЕХФ, а поново је и одбијен захтев Косова, […]

недеља, мај 29, 2011 / 20:09

Европска рукометна федерација поново је данас одбила захтјев Косова за пријем у чланство.

На ванредном, 11. конгресу ЕХФ одржаном у Келну, донесена је одлука о одбијању приједлога Косова за чланство, док је Рукометни савез Андоре примљен у федерацију.

"Позитивно је решен захтев за пријем Андоре у чланство ЕХФ, а поново је и одбијен захтев Косова, захваљујући изузетном дипломатском напору делегације Рукометног савеза Србије", рекао је генерални секретар Рукометног савеза Божидар Ђурковић.

Током конгреса делегати свих чланица европске куће рукомета присуствовали су презентацији Србије као домаћина Европског првенства – "Еуро 2012", које ће бити одржан од од 15. до 29. јануара 2012. године.

"Уз помоћ Владе Србије, пре свега министарства омладине и спорта и градских власти градова домаћина, Београда, Новог Сада, Вршца и Ниша, успели смо да превазиђемо све проблеме везане за организацију турнира", рекао је Ђурковић.Оставите одговор