Египатски шеф дипломатије изабран на чело Арапске лиге

Египатски министар спољних послова Набил Елараби изабран је данас за генералног секретара Арапске лиге, пошто је Египат у последњем тренутку замијенио првобитног кандидата за то мјесто. До сада је на челу те организације, која има 22 члана, био Амр Муса, бивши сеф египатске дипломатије који је најавио да ће се кандидовати за предсjедника Египта. Избор […]

понедељак, мај 16, 2011 / 07:38

Египатски министар спољних послова Набил Елараби изабран је данас за генералног секретара Арапске лиге, пошто је Египат у последњем тренутку замијенио првобитног кандидата за то мјесто.

До сада је на челу те организације, која има 22 члана, био Амр Муса, бивши сеф египатске дипломатије који је најавио да ће се кандидовати за предсjедника Египта.

Избор за генералног секретара Арапске лиге се обично договара унапријед, али су ове године кандидате предложили Египат и Катар.

Египат је првобитно предложио члана странке бившег предсједника Хоснија Мубарака који је свргнут у фебруару после масовних протеста.

Пошто је египатски кандидат промијењен, Катар је повукао свог кандидата чиме је практично функција генералног секретара Арапске лиге препуштена Еларабију.Оставите одговор