Египатски предсједник видио српско оружје: Представљен и "Лазански"

Предсједник Србије Александар Вучић и предсједник Египта Абдел Фатах ел Сиси присуствовали су данас приказу средстава наоружања Војске Србије и војне опреме из домаће одбрамбене индустрије.

четвртак, јул 21, 2022 / 20:11

На полигону Дома Гарде у Београду представљено је и борбено возило пјешадије "Лазански", најсофистицираније и најмодерније тешко оклопно возило које је развило домаће предузеће "Југоимпорт", пјешадијско борбено возило "Лазар", оклопно возило за противоклопни ракетни систем великог домета "Милош" и возило "Нора".

Представљен је и "Гавран" – систем беспилотне летјелице – пројектила, као и вишецијевни модуларни самоходни лансер ракета "Тамнава".

Два предсједника имала су прилику да виде вођену ракету ваздух – земља Кошава, са бојевом главом, која се користи за уништавање удаљених земаљских циљева који не морају да буду директно видљиви у тренутку лансирања, затим наоружани дрон "Обад" и беспилотну летјелицу "Пегаз".

Вучић је рекао да држава чини све да српско небо сигурно, те да Србија не може да буде угрожена ни од кога у региону.

Он је истакао да ће држава наставити да улаже у намјенску индустрију и да своје производе продаје сваком ко хоће да их купи.Оставите одговор