Џомбић угостио амбасадор Аустрије

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је данас, у свом кабинету, Бањој Луци, са амбасадором Републике Аустрије у БиХ Донатусом Кеком. Премијер Александар Џомбић упознао је амбасадора Кека са макроекономским показатељима и привредним потенцијалима Републике Српске. Он је нагласио да је Република Српска отворена за све видове сарадње нарочито у областима енергетике, путне инфраструктуре […]

среда, јун 8, 2011 / 14:45

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је данас, у свом кабинету, Бањој Луци, са амбасадором Републике Аустрије у БиХ Донатусом Кеком.

Премијер Александар Џомбић упознао је амбасадора Кека са макроекономским показатељима и привредним потенцијалима Републике Српске. Он је нагласио да је Република Српска отворена за све видове сарадње нарочито у областима енергетике, путне инфраструктуре и пољопривреде и позвао аустријске инвеститоре да улажу у Републику Српску.

Амбасадор Донатус Кек је констатовао да је Аустрија већ дужи период највећи страни инвеститор у БиХ о чему говори и присутво око 450 аустријских предузећа на територији БиХ. Додао је да су, између осталог, аустријск апредузећа ангажована на изградњи мини-хидроцентрале у Трнову као и на изградњи болнице у Бијељини.

Током састанка разговарано је и о реформи правосуђа у БиХ као и о другим привредним и политичким тема у Републици Српској и БиХ.Оставите одговор