Џомбић понудио социјалистима министарство правде

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић одржао је данас, у Бањој Луци, консултације са делегацијом Социјалистичке партије Републике Српске, у вези са избором новог министра правде у Влади Републике Српске, саопштено је из Владе РС. Премијер Александар Џомбић је понудио представницима Социјалистичке партије Републике Српске да функцију министра правде преузме члан те странке и актуелни […]

уторак, јун 19, 2012 / 10:27

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић одржао је данас, у Бањој Луци, консултације са делегацијом Социјалистичке партије Републике Српске, у вези са избором новог министра правде у Влади Републике Српске, саопштено је из Владе РС.

Премијер Александар Џомбић је понудио представницима Социјалистичке партије Републике Српске да функцију министра правде преузме члан те странке и актуелни министар трговине и туризма Горана Златковић.

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић изјавио је да о свему, у наредних неколико дана, треба да се изјасни Извршни одбор те странке, након чега ће бити могуће наставити консултације.

На састанку је констатовано да нови министар правде мора да буде стручна и професионална особа која ће бити у стању да, између осталог, прати и активно учествује у структуралном дијалогу у БиХ као и у другим питањима из ресора правде.

У саставу делегацију Социјалистичке партије, осим предсједника Петра Ђокића, били су и потпредсједник Живко Марјанац и извршни секретар Слободан Протић.Оставите одговор