Џакарта: 58 путника и даље нестало

Два дана после бродолома, 58 путника се и даље воде као нестало пошто је брод са 70 путника потонуо у водама источне Индонезије. "Према последњим подацима брод је превозио 70 путника, када је потонуо. Са 12 спасених, имамо још 58 несталих", рекла је Ребека Гултом за агенцију АФП. Брод је потонуо у водама индонежанске провинције […]

уторак, јун 19, 2012 / 11:38

Два дана после бродолома, 58 путника се и даље воде као нестало пошто је брод са 70 путника потонуо у водама источне Индонезије.

"Према последњим подацима брод је превозио 70 путника, када је потонуо. Са 12 спасених, имамо још 58 несталих", рекла је Ребека Гултом за агенцију АФП.

Брод је потонуо у водама индонежанске провинције Малуку, пошто су га недалеко од обале преврнули таласи до пет метара висине.

Исполовио је из луке града Амбона у суботу увече и после два сата је потонуо услед високих таласа и снажног вјетра, наведено је у саопштењу Националне агенције за ублажавање последица природних катастрофа.

Према наводима агенције, мотор пловила је отказао, а јаки таласи су брод преполовили и он је потонуо. Индонезија има око 240 милиона становника који насељавају око 17.000 острва архипелага, у потпуности зависе од мреже бродова, трајекта и чамаца.Оставите одговор