Џомбић: Министарство је радило у складу са законом

Предсједник Владе Републике Српске /РС/ Александар Џомбић рекао је да нема основа за кривичну одговорност бившег министра породице, омладине и спорта Проке Драгосављевића и да је ово министарство радило у складу са законом. Џомбић је, поводом јучерашњег саслушања Драгосављевића пред Одбором за ревизију Народне скупштине РС у вези са негативним ревизорским извјештајем, изјавио Срни да […]

среда, октобар 12, 2011 / 13:38

Предсједник Владе Републике Српске /РС/ Александар Џомбић рекао је да нема основа за кривичну одговорност бившег министра породице, омладине и спорта Проке Драгосављевића и да је ово министарство радило у складу са законом.

Џомбић је, поводом јучерашњег саслушања Драгосављевића пред Одбором за ревизију Народне скупштине РС у вези са негативним ревизорским извјештајем, изјавио Срни да је тачно да је Министарство пробило трошкове у односу на план, али да је битно да укупан буџет, са расходовне стране, није пробијен.

"Сматрам да није коректно да трпи притисак какав трпи. За све што је плаћано, одлуку је донијела Влада РС. Извршен је одређени број реалокација, али све је то урађено у складу са законом и ту нема никаквих проблема", навео је Џомбић.

Он је напоменуо да Министарство породице, омладине и спорта није могло да искаже дефицит зато што приходовну страну одређује Министарство финансија.

"Министарства имају само расходовну страну тако да је, понављам, битно да нису пробијени укупни трошкови", каже Џомбић.

Говорећи о свим издатим рјешењима, Џомбић је истакао да су она извршена у овој и прошлој години и додао да ту не види никакав посебан проблем.

Коментаришући изјаву посланика Демократске партије Драгана Чавића, Џомбић је навео да је очигледно да "он није довољно упућен у тој области".

"То се види из његових дискусија када дискутује о неким тачкама дневног реда у Народној скупштини, јер му је сав коментар написан, а он то не зна ни добро да прочита", каже Џомбић.0 КОМЕНТАРА

  1. „За све што је плаћано, одлуку је донијела Влада РС..“

    😛

    гицко ацика умислио да је влада и законодавна и извршна власт, јбг чуварова школа…ал јбш то, кад ће те кинеске инвестиције…могу ли му мало косе пресадити нахладиће овако паметну главуџу!

Оставите одговор