Џомбић и Инцко о актуелним темама

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је данас, у Бањој Луци, са Високим представником у БиХ Валентином Инцком о актуелној политичкој и привредној ситуацији у Републици Српској и БиХ, саопштено је из Владе РС. На састанку је потврђена неопходност поштивања одлуке Суда за људска права из Стразбура у предмету Сејдић и Финци против БиХ. […]

понедељак, јун 11, 2012 / 19:00

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је данас, у Бањој Луци, са Високим представником у БиХ Валентином Инцком о актуелној политичкој и привредној ситуацији у Републици Српској и БиХ, саопштено је из Владе РС.

На састанку је потврђена неопходност поштивања одлуке Суда за људска права из Стразбура у предмету Сејдић и Финци против БиХ. Премијер Александар Џомбић је истакао да је Република Српска апсолутно опредјељена да, као што је и до сада извршавала све одлуке Суда у Стразбуру, ријеши и ово питање у складу са договором политичких лидера.

Високи представник Валентин Инцко је рекао да очекује да ће регистрација бирача за локалне изборе у општини Сребреница тећи у складу са важећом Законском регулативом.

Током састанка разговарано је и о привредним темама. Премијер Џомбић је упознао Високог представника Валентина Инцка са динамиком изградње аутопутева у Републици Српској.

Разговарано је и о испуњавању услова Међународног монетарног фонда за добијање новог стенд бај аранжмана као и о другим важним питањима.Оставите одговор