Џомбић: Акционари Електропреноса се требају окупити што прије

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да је са предсједником Владе Федерације БиХ Нермином Никшићем договорио да у најкраћем законском року буде одржана сједница Скупштина акционара "Електропреноса БиХ". "Закључци са посљедње сједнице Скупштине акционара `Електропреноса БиХ` нису баш испоштовани онако како су усвојени. Затражићемо од Савјета министара БиХ да у убрзану процедуру упути […]

уторак, јун 12, 2012 / 18:27

Премијер Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да је са предсједником Владе Федерације БиХ Нермином Никшићем договорио да у најкраћем законском року буде одржана сједница Скупштина акционара "Електропреноса БиХ".

"Закључци са посљедње сједнице Скупштине акционара `Електропреноса БиХ` нису баш испоштовани онако како су усвојени. Затражићемо од Савјета министара БиХ да у убрзану процедуру упути Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Електропреносу БиХ“, рекао је новинарима Џомбић.

Он је истакао да је на састанку било ријечи о кредитном аранжману са Међународним монетарним фондом, те инвестицијама у хидроцентралу "Угар".

"Размијенили смо и информације о иницијативи за измјену царинске тарифе коју смо добили од наших произвођача обуће. Имамо исти интерес да у повољнији конкурентни положај ставимо наше домаће произвођаче обуће", додао је Џомбић.

Џомбић и Никшић разговарали су јуче у поподневним часовима у Кнежеву, а састанку је присуствовао и потпредсједник Владе Републике Српске Антон Касиповић.Оставите одговор