Два нова земљотреса погодила Крајстчерч

Два нова земљотреса јачине пет степени Рихтерове скале погодила су јутрос Крајстчерч, други по величини град на Новом Зеланду који је у фебруару разорен снажним потресом у коме је погинуло више од 180 лица, јавља АП. У јучерашњим потресима јачине 5,2 и шест степени погинуо један човјек, повријеђено је 45 лица, оштећено неколико хиљада кућа, […]

среда, јун 15, 2011 / 13:16

Два нова земљотреса јачине пет степени Рихтерове скале погодила су јутрос Крајстчерч, други по величини град на Новом Зеланду који је у фебруару разорен снажним потресом у коме је погинуло више од 180 лица, јавља АП.

У јучерашњим потресима јачине 5,2 и шест степени погинуо један човјек, повријеђено је 45 лица, оштећено неколико хиљада кућа, а 54.000 домова остало је без струје.

Још 7 000 домаћинстава и даље је без струје док је снабдијевање електричном енергијом у осталим домаћинствима нормализовано.

На Новом Зеланду почела је зима, па су регистроване ниже температуре ваздуха.

Након катастрофалног земљотреса 22. фебруара на Новом Зеланду регистровано је више хиљада ситних потреса усљед смиривања тла, а власти страхују да би трагедија могла да се понови.Оставите одговор