Масовни помор китова на Новом Зеланду

За седам дана на Новом Зеланду угинуло је 206 китова, који су се насукали на обалу. У праисторији то би био празник за људску врсту, данас је то велика еколошка трагедија, будући да су морски сисари у цјелини пред истребљењем усљед дјеловања човјека.Нови Зеланд: Ухапшен капетан насуканог брода

Капетан теретног брода „Рена“, који се насукао на гребен код обала Новог Зеланда и из којег истиче нафта у море, ухапшен је и оптужен оптужен да је управљао бродом на начин да је изазвао непотребну опасност или ризик, изјавили су новозеландски званичници.Нови Зеланд: Снажна сњежна олуја

Дијелови Новог Зеланда од јутрос су потпуно блокирани због сњежне олује, која је појединим граводима донијела снијег први пут у пет деценија, док је због леденог невремена непроходно више саобраћајница, затворени су аеродроми и школе и прекинуто снабдијевање струјом у многим градовима.


Два нова земљотреса погодила Крајстчерч

Два нова земљотреса јачине пет степени Рихтерове скале погодила су јутрос Крајстчерч, други по величини град на Новом Зеланду који је у фебруару разорен снажним потресом у коме је погинуло више од 180 лица, јавља АП.


Нови Зеланд: Разорени Крајстчерч се поново тресао

Серија земљотреса јутрос је погодила полуразорени град Крајстчерч на Новом Зеланду, оборивши најмање једну зграду и на кратко заробивши двоје људи у цркви, тешко оштећеној у великом земљотресу 22. фебруара.