Два ђака убијена током демонстрација у Јемену

Током јучерашњих демонстрација у јеменском граду ал Мафер где су ученици захтијевали одлагање завршних испита, снаге безбједности су пуцале и убиле двије особе, а 15 раниле, саопштили су организатори тог скупа. Ђаци су захтијевали одлагање завршних испита због тога што је настава мјесецима поремећена штрајковима и антирежимском побуном у Јемену. Снаге безбједности су покушале да […]

недеља, мај 8, 2011 / 08:27

Током јучерашњих демонстрација у јеменском граду ал Мафер где су ученици захтијевали одлагање завршних испита, снаге безбједности су пуцале и убиле двије особе, а 15 раниле, саопштили су организатори тог скупа.

Ђаци су захтијевали одлагање завршних испита због тога што је настава мјесецима поремећена штрајковима и антирежимском побуном у Јемену.

Снаге безбједности су покушале да растјерају ђаке и друге демонстранте који су полицију гађале каменицама, а затим су пуцале на њих.

„Два ученика су погинула, а 15 особа, међу којима девет ђака, рањено је”, навели су извори, не прецизирајући узраст жртава.

Стотинама ученика који су протестовали улицама ал Мафера, мјеста у провинцији Таез, придружило се неколико хиљада противника режима, навели су исти извори.

Центар за информисање и људска права је у саопштењу осудио „репресију снага безбедности над мирним протестом ученика”.

Протести против режима предсједника Алија Абдалаха Салеха избили су крајем јануара. Власт је одговорила силом, убивши од тада више од 150 људи.Оставите одговор