Дужина клипова на ЈуТјуб без ограничења

ЈутТјуб је укинуо ограничење трајања видео снимака корисника од 15 минута, објављено је на званичном блогу тог сервиса. Одобрења за видео снимке чија дужина премашује 15 минута добијају корисници који ниједном нису нарушили правила сервиса ЈутТјуб, а планирано је да касније ограничење буде укинуто за све кориснике. Раније су могућност објављивња дужих видео снимака већ […]

уторак, децембар 14, 2010 / 15:13

ЈутТјуб је укинуо ограничење трајања видео снимака корисника од 15 минута, објављено је на званичном блогу тог сервиса.

Одобрења за видео снимке чија дужина премашује 15 минута добијају корисници који ниједном нису нарушили правила сервиса ЈутТјуб, а планирано је да касније ограничење буде укинуто за све кориснике.

Раније су могућност објављивња дужих видео снимака већ имале компаније партнери ЈутТјуб, као што је на пример "Национална географија", на чијем су каналу били доступни снимци дужи и од 45 минута.

Могућност за укидање петнаестоминутног лимита појавила се захваљујући побољшању система провјере легалности Контент ИД. Неопходност за продужење лимита искрсла је након што су компаније "Нетфликс" и "Хулу" почеле да нуде клијентима на Интернету потпуне верзије филмова и телевизијских емисија.

ЈутТјуб је претходно лимит продужио са десет на 15 минута крајем јула ове године, када је то ново правило примјењено на све регистроване кориснике.Оставите одговор