Србија најавила увоз млијечних јуница из Русије

БЕОГРАД – Министарство пољопривреде Србије потписало је у уторак у Београду писмо о намјерама о сарадњи у области сточарства са руском компанијом Агромед и бјелоруским Ост импортом, којим ће у Србију бити омогућен увоз 50.000 музних грла. "Вредност посла је 60 милиона евра, а читав споразум ће се реализовати од 2011. до 2016. године", казао […]

уторак, децембар 14, 2010 / 14:52

БЕОГРАД – Министарство пољопривреде Србије потписало је у уторак у Београду писмо о намјерама о сарадњи у области сточарства са руском компанијом Агромед и бјелоруским Ост импортом, којим ће у Србију бити омогућен увоз 50.000 музних грла.

"Вредност посла је 60 милиона евра, а читав споразум ће се реализовати од 2011. до 2016. године", казао је министар пољопривреде Саша Драгин који је у Влади Србије потписао писмо о намјерама са предсједником управе Агромеда Василисом Секереуом и генералним директором Ост импорта Андрејем Атаманчиком.

Потписивању су присуствовали и амбасадор Русије у Србији Александар Конузин и отправник послова Белорусије у Београду Сергеј Чичук.

Драгин је објаснио да се ради о "робно-робном споразуму", наводећи да Србија неће плаћати јунице из западне Европе, да ће оне бити на услужном гајењу и осјемењавању, да би њихово потомство потом било извожено у Русију и Бјелорусију, а у Србији остало 50.000 крава које ће давати млијеко високог квалитета.

Амбасадор Русије у Србији Александар Конузин казао је да споразум представља мултилатерални документ ЕУ, Србије, Русије и Бјелорусије, који показује какве могућности за развој сарадње постоје, додавши да је пољопривредна производња Србије ове године достигла прво мjесто по извозу у Русију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *