Дончић од ПДП, не може да дође себи од понижења из Дервенте

Прије свега као човјек, а затим као политичар и народни посланик, већ други дан не могу да дођем себи и појмим какво смо понижење доживјели јуче у Дервенти. Лично сам се, као припадник Војске Републике Српске, борио против те злогласне 103. бригаде ХВО-а, бранио наша огњишта, нашу Републику Српску, за коју су моји другови изгубили животе од стране баш те 103. бригаде.

недеља, март 26, 2023 / 15:30

Успјели смо доћи у посјед њихове документације и видјети њихова свједочанства о злочинима које су чинили. И сада да доживимо да се у сред Републике Српске они који су палили српске куће и убијали српско становништво, буду одликовани. Никада од краја рата до данас, нисам доживио такво разочарење и понижење – рекао је посланик ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Радислав Дончић.

Дончић каже да су бесмислени изговори да је то тек провокација хрватског предсједника Зорана Милановића.

-Није то никаква Милановићева провокација, то је шамар свима нама од оних који су допустили јучерашње срамне манифестације. Познато је да се чак и приватне посјете, а да не говорим о званичним, високог званичника једне земље најављују и да најава садржи и повод доласка. Знали су режимски "поглавници", који су обезбиједили да МУП Републике Српске прати Милановића, којим поводом долази и то су допустили. Таквим потезом, они су други пут пуцали на моје мртве другове и све жртве 103. бригаде ХВО-а – каже Дончић, који истиче да све велике ријечи Милорада Додика на свим обиљежавањима страдања Срба звуче неискрено када се узме у обзир да другује и политички тијесно сарађује са оним који Србе назива "шаком јада" и одликује оне који су убијали по Републици Српској – каже Дончић.

Он пита зашто ћути Борачка организација Републике Српске.

-Не питам зашто декларативно осуђују "Милановићеву провокацију" него зашто јасно и гласно не кажу да је власт Републике Српске ово допустила. Хоћете ли ћутати и ако Хрватима падне на памет да у августу измисле још једну манифестацију у склопу обиљежавања "Олује", па нам њихове Оружане снаге рекреативно домарширају надомак Бањалуке, славећи прогон и злочине над нашим народом? Јер овај издајнички режим, ови агенти хрватских интереса, би и то допустили. Хоћете ли пустити да ово што су урадили у Дервенти тек тако прође или ћете јасно означити кривце и устати против ове срамоте? Ако устанете, бићу први који ће вас подржати и придружити вам се – поручио је Дончић.Оставите одговор